30 de protestatari au rămas fără permise după ce ar fi fost puși de Poliție să conducă pe contrasens (Aktual24)

Data:

30 de protestatari au rămas fără permise de conducere, după ce au fi circulat pe contrasens pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea. Ei se îndreptau către protestul ce avea loc la intrare în Portul Constanța și susțin că jandarmii „le-au întins o cursă”.

Poliția a sancționat zeci de șoferi protestatari

Reprezentanții șoferilor au declarat pentru presa locală că se îndreptau către protest când un echipaj de jandarmerie le-ar fi făcut semn să îi urmeze pe autostradă, pe contrasens, pe bandă de urgență. În apropiere de Agigea au fost opriți de polițiști și sancționați.

Ei au rămas fără permis de conducere pentru următoarele patru luni și trebuie să achite și câte o amendă de 1500 de lei fiecare.

Citește și: România în Schengen în 2024: Nu este o prioritate, potrivit premierului Belgiei

30 de protestatari au rămas fără permise. Ce spune Jandarmeria

„(…) În data 16.01.a.c., coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port.

Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloana de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj.

Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone.

Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe bandă de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9.

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staționeze în locul unde se aflau.

Menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze.

Deplasarea autovehiculelor care făceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine”.

YouTube video

30 de protestatari au rămas fără permise. Ce spune IPJ Constanța

„(…) Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere.

Dorim să menționăm faptul că polițiștii constănțeni au acționat și acționează permanent în interesul și pentru siguranță cetățeanului, măsurile fiind luate pentru a asigura un trafic rutier sigur și fără riscuri pentru toți participanții la trafic, în contextul desfășurării protestelor din județul Constanța”, a transmis poliția.

Continuarea, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. Hai sa fim seriosi, asta este o mare minciuna a jandarmilor, ei de ce au „drepturi speciale” sa conduca pe contrasens?
    Iar politistilor, sa le fie rusine, soferii aceia protestau si pentru ei, fiindca si ei platesc rovigneta si rca, care este mai mare inRomania decat in alte tari, doar ca pulitistii si corul de batausi de la. andarmerie, au salarii mari si pensii mai mari decat salariile!
    Sa le fie rușine nu au sange in instalatie, dar beneficiaza de ce castiga de pe urma protestelor!
    Halal romani!

  2. Niște jeguri era de așteptat că pupincuriștii din poliție și jandarmerie să nu profite de manifestanți rușine ați ajuns cârpele hoților care conduc țara 😡😡😡

  3. Transportatorii jepcari + fermierii binsitsri care jupoaie pielea de pe om cu prețurile lor nesimțite in condițiile in care primesc subvenții din toate părțile. Ar trebui cu tancul dați de pe sosea javrele astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Restricții de trafic pe autostrăzile A1 și A10. Circulație îngreunată pe DN 22A

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Executivul a aprobat acordul cu guvernul Ucrainei pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa| Curierul Național

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii,...

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...