Gripa copleșește spitalele. 6 din 9 pacienţi de la Terapie Intensivă au gripă

Data:

Gripa copleșește spitalele. Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că spitalul este plin până la capacitate, la fel ca săptămâna trecută, dar au început să fie din ce în ce mai multe cazuri de gripă.

De altfel, la momentul zilei de ieri, marţi, 16 ianuarie, 6 din cele 9 paturi de la Terapie Intensivă erau ocupate de pacienţi cu o formă gravă de gripă.

Gripa copleșește spitalele. Situaţia este în agravare

În acest context, deşi vaccinarea este recomandată în mod normal în lunile octombrie – noiembrie, managerul recomandă tuturor celor care au posibilitatea de a se vaccina, fie că sunt în grupele de risc sau nu, să o facă.

„Putem spune că vaccinarea nu doar că este recomandată, ci este obligatorie pentru cei care n-au făcut-o încă.

Mai ales la grupele de risc: discutăm despre persoanele în vârstă, cu comorbidităţi, dar şi copiii care se încadrează în această categorie.

Situaţia este în agravare, am 6 din 9 paturi la ATI ocupate de pacienţi cu gripă, iar de aceea trebuia să ne vaccinăm şi să ne protejăm”, a precizat dr. Florin Roşu.

Citește și: Ramona Lile nu se oprește: neconfirmată ca rector, candidează ilegal la Senatul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Anticorpii care luptă cu gripa se formează în două săptămâni

Medicul atrage atenţia că durează două săptămâni, după vaccinare, până când se formează un titru de anticorpi care să ne protejeze împotriva gripei.

Chiar şi aşa, spre deosebire de primele variante de vaccin anti-COVID-19, vaccinul antigripal nu garantează decât într-o anumită măsură faptul că persoana care se imunizează nu va lua virusul dacă se întâlneşte cu o persoană bolnavă.

Însă este oferită o protecţie foarte ridicată, în special copiilor şi bătrânilor, care au sistemele imunitare mai puţin dezvoltate, să nu dezvolte forme grave.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...