36 de ani de „vechime” în furturi. Recordul unei bunicuțe | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

36 de ani de „vechime” în furturi. Recordul unei bunicuțe. O ieșeancă de 67 de ani nu doar că nu a muncit o zi în viața ei, dar a stat și în pușcării din șapte țări.

A acumulat însă 36 de ani de „vechime” în furturi și numeroase condamnări. Ultima, pentru un furt comis în 2020, de Ziua Copilului.

În ziua respectivă, Florentina Ursu venise cu trenul la Pașcani special pentru a fura. A intrat în magazinul Altex de pe strada Cuza Vodă și a luat de pe raft două fiare de călcat, pe care le-a introdus în geanta pe care o avea asupra ei.

Cunoscută de patronii magazinelor

Spre norocul ei, dispozitivele de securitate de la ieșirea din magazin nu au reacționat la ieșirea femeii. Aceasta a urcat apoi imediat în trenul de întoarcere.

A vândut în aceeași zi cele două aparate, în valoare totală de 990 de lei, cu doar 200 de lei.

Dispariția celor două aparate a fost observată a doua zi, fiind sesizată poliția. Fapta fusese surprinsă de camerele video din interiorul magazinului, iar identificarea ei nu a fost o problemă.

Citește și: Radu Mazăre iese condiționat din închisoare după ce a participat la activități de grup liturgice și la cercuri de lectură

Directorul magazinului a postat pe grupul intern de comunicare prin WhatsApp fotografia femeii, iar un coleg i-a putut confirma identitatea hoaței. Mai trecuse și prin alte magazine Altex.

Îi pare rău, dar tot nu se lasă

Florentina Ursu a fost găsită până la urmă chiar în penitenciar, unde își ispășea pedeapsa primită pentru o faptă similară.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

A explicat furtul din Pașcani prin faptul că nu avea venituri pentru a se întreține, spunând că nu dispune nici de banii necesari pentru a acoperi paguba provocată magazinului.

În fața anchetatorilor, și-a recunoscut și regretat fapta. De altfel, nu era prima oară când îi părea formal rău că a furat.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related