A crescut numărul cazurilor de violență domestică | Viața Liberă 

Data:

spot_img

A crescut numărul cazurilor de violență domestică în județul Galați, dar și în țară. Primele 4 luni ale anului au adus cu o creștere semnificativă în acest sens.

Cazurile înregistrate în mediul urban le-au depășit pe cele raportate în mediul rural. Cele mai multe victime sunt femei, iar circa un sfert dintre cazurile raportate s-au petrecut în spațiul public. 

18.400 de cazuri în primele 4 luni

Polițiștii români vorbesc despre o creștere vizibilă a fenomenului de violență domestică, la nivel național, în primele patru luni ale acestui an, cazurile sesizate fiind cu cel puțin trei procente mai multe decât cele raportate în intervalul similar al anului trecut.

Citește și: De ce nu se vede Moldova de la București? Cum explică politicienii și societatea civilă

Peste 18.400 de fapte de violență domestică au fost raportate în țară în primele patru luni ale acestui an.

Din păcate, violența fizică este predominantă, peste 60 la sută dintre agresiunile în mediul domestic și familial îmbrăcând forma lovirilor –  aproape 11.000 de cazuri sesizate.

Restul violențelor raportate, peste 2.300, au fost amenințări, cazuri în care agresorii s-au limitat la a-și intimida victimele pe cale verbală.

Cei care s-au dovedit mai violenți în relațiile cu cei apropiați au fost orășenii, în mediul urban petrecându-se cele mai multe cazuri de agresiune domestică, peste 10.000.

Crește și numărul raportărilor

Aproape 8.300 de fapte au avut loc la țară. Statisticile arată că românii rămân ”conservatori” în privința locului în care își dispută conflictele domestice, peste 14.000 de agresiuni petrecându-se la domiciliu, și doar 3.400 în spațiul public.   

Citește și: Radu Mazăre iese condiționat din închisoare după ce a participat la activități de grup liturgice și la cercuri de lectură

Concomitent cu creșterea gradului de violență, crește și numărul măsurilor luate de autorități, la solicitarea victimelor.

Dintre cele peste 4.000 de ordine de protecție aprobate de la începutul anului de judecătoriile din România, aproape jumătate au fost, de fapt, confirmări ale ordinelor emise în regim de urgență de polițiștii chemați să intervină pentru aplanarea conflictelor.

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related