Un profesor din Oradea îi scoate în fiecare an pe elevi la rafting pe Crișul Repede, în bărci din PET-uri | Bihoreanul

Data:

spot_img

De zece ani, elevii Liceului German din Oradea marchează finalul de an școlar printr-o acțiune inedită: rafting pe Crișul Repede, în bărci din PET-uri, confecționate chiar de ei.

Ideea a avut-o profesorul de sport Ciprian Sirca, dornic să le deschidă adolescenților apetitul pentru mișcare în aer liber, dar și grija față de mediul înconjurător. „Dacă treci prin viață fără să lași ceva în urma ta, treci degeaba”, zice Ciprian.

Dascăl de vocație

Ciprian Sirca (50 ani) pare că s-a născut să fie profesor de educație fizică și sport. „Niciodată n-am avut stare, nu-mi place să stau într-un loc, mă mănâncă tălpile și mâinile”, își descrie el firea energică. Decizia de a urma cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din Oradea, cea mai „mobilă” facultate, pe care a absolvit-o în 1996, i-a venit aproape firesc.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Nu s-a orientat însă spre o carieră de sportiv, ci spre cea didactică. Cel mai probabil, dragostea pentru pedagogie a moștenit-o de la părinți, amândoi foști dascăli, mama de istorie, tatăl de educație fizică. „Așchia nu sare departe de trunchi”, concluzionează Cipri, recunoscând că decizia de a deveni profesor a luat-o foarte ușor. „Nu m-a interesat salariul sau zilele de vacanță, știam doar că mi se potrivește cariera de profesor. Asta le spun mereu și elevilor mei, să aleagă o profesie pe care să o facă cu plăcere, ca să nu meargă niciodată cu lehamite la muncă”. El merge zilnic cu plăcere, iar asta se vede…

În primii 15 ani, Ciprian a predat în Beiuș, iar din 2010 la Liceul German Friedrich Schiller din Oradea, unde are elevi din clasa pregătitoare până în a XII-a.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Ar trebui România să trimită Patriot în Ucraina? Ce spun candidații la europarlamentare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related