Afaceri cu buletine pentru ucraineni. La un singur domiciliu figurează aproape 7.000 de oameni | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Afaceri cu buletine pentru ucraineni. Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în ultimii ani acolo a explodat numărul de locuitori. Nu pentru că ar curge lapte şi miere, însă, ci pentru că s-ar obţine uşor buletine pentru ucraineni.

Doar la un singur domiciliu ar figura că locuiesc aproape 7.000 de oameni. Cel care spune asta este chiar proprietarul imobilului care recunoaşte că a primit bani pentru înlesnirea întocmirii documentelor, în mare parte de la cetăţeni ucraineni. După ce s-a văzut cu mii de oameni care figurează în cei câţiva zeci de metri pătraţi ai locuinţei, acesta a vrut să intre în legalitate. Bărbatul spune că, deşi a vrut să se retragă din afacere o angajată din primărie ar continua să emită acte pe domiciliul lui.

Citește și: Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Un alt localnic susţine că a procedat la fel, iar acum autorităţile s-au sesizat, de la DNA până la Parchet. Revoltaţi, cei doi protestează în faţa primăriei din Vârfu Câmpului şi pretind chiar că au intrat în greva foamei. „Era 50 de euro de persoană” Povestea a început în 2018 şi a continuat ani buni, timp în care, potrivit celor doi denunţători, mii de ucraineni ar fi fost cazaţi fictiv în gospodăriile din Vârfu Câmpului. „La solicitarea unui prieten cu domiciliul în Ucraina, colegi de arme. Am început să pun persoane în spațiu, în spațiul meu de locuit, pentru întocmirea cărților de identitate. Am funcționat așa vreun an de zile. Era 50 de euro de persoană. Primeam bani, da, primeam bani.

La un moment dat, doamna Cozmiuc Gheorghina, care e lucrător în cadrul SPCLEP Bucecea, a intervenit și a zis dacă vreau să lucrez în continuare, să primesc sume de bani de la dumneaei, să semnez documente de primire a cetățenilor și ea s-a ocupat de toate documentele care sunt”, spune Aurel Ciubotariu.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Cum a fost schimbată judecătoarea din dosarul „2 Mai”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Ursula von der Leyen, în așteptarea votului pentru viitorul președinte al Comisiei Europene

Noul Parlament European urmează să stabilească, prin vot secret,...

APIA Arad îşi construieşte un sediu nou, de 13,4 milioane de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Arad...