Aktual24 | Referendumul împotriva investitorilor străini, organizat în Polonia, a eșuat

Data:

Referendumul împotriva investitorilor străini, organizat de coaliția de guvernare din Polonia, în același timp cu alegerile parlamentare, a eșuat.

Au participat 40% dintre alegători, ceea ce înseamnă că rezultatele acestuia nu vor fi luate în considerare, relatează Rzeczpospolita, preluată de Evropeiska Pravda.

În rândul alegătorilor care și-au exprimat dorință de a vota la referendum, răspunsurile la toate întrebările au fost aproape unanime, potrivit unui sondaj Ipsos la ieșirea de la urne, citat Evropeiska Pravda.

Potrivit unui sondaj Ipsos la ieșirea de la urne privind rezultatele, în rândul alegătorilor care și-au exprimat dorință de a vota la referendum, răspunsurile la toate întrebările au fost aproape unanime.

Citește și Tricolorii sunt pe locul I în grupă, în preliminariile Euro 2024 la fotbal

Când au fost întrebați despre vânzarea activelor de stat către companii străine, care ar putea duce la pierderea controlului asupra sectoarelor strategice ale economiei, 97,5% s-au pronunțat împotrivă, restul „pentru”.

La întrebarea despre creșterea vârstei de pensionare, 96% s-au declarat împotrivă, despre desființarea gardului de la granita cu Belarus – 97,8% „împotrivă”; despre primirea migranților ilegali de către Polonia – 98,6% „împotrivă”.

La secțiile de votare, alegătorii au putut decide singuri dacă să ia formulare pentru a vota la referendum și la ce întrebări să răspundă.

Citește și: Schimbare importantă în Polonia: opoziția, avans consistent după exit poll, în fața conservatorilor de la PiS

Rezultatele sondajelor la ieșirea de la urne privind alegerile parlamentare prevăd o schimbare de putere în Polonia. Opoziția revendică o victorie de facto, desi, formal, partidul lider „Lege și Justiție” a obținut primul loc.

Continuarea în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...