Aktual24 – Ministrul Apărării din Belarus anunță că vine o „ciocnire militară directă” cu NATO

Data:

Aktual24 – Ministrul Apărării din Belarus anunță că vine o „ciocnire militară directă” cu NATO. Viktor Krenin, ministrul Apararii din Belarus, sustine ca Occidentul face pregatiri active pentru o confruntare militara directa cu Rusia. 

„In Occident sunt in curs pregatiri militare intense, se investesc sume uriase de bani in acest scop. Trebuie sa se inteleaga ca in lumea capitalista nimeni nu-si investeste degeaba averea in in arme scumpe si in cresterea armatei. Deci se poate trage o concluzie clara: Posibilitatea unei ciocniri militare directe cu NATO in viitor devine tot mai clara”, a subliniat Krenin, conform site-ului german de stiri n-tv.de, citat de MSN.

Acesta sustine ca singura bariera pentru ca Occidentul sa nu lanseze un razboi de amploare este amenintarea unui raspuns nuclear la actiunile sale.

Citește și Are legătură valul de căldură care a lovit Europa cu încălzirea climatică?

In Europa si in Statele Unite, factorii de decizie politica si liderii militari nutresc ingrijorari cu privire la potentialul nuclear considerabil al Rusiei, dupa cum a relatat platforma germana de stiri Berliner Morgenpost.

Ministrii de externe din UE sunt de acord ca haosul politic sau militar intr-o tara cu un arsenal nuclear extins reprezinta o amenintare semnificativa pentru Europa. In prezent, Rusia are aproximativ 5900 de focoase nucleare, dintre care intre 1588 si 1674 sunt gata de utilizare imediata, in functie de sursa. Aceste focoase servesc in principal ca componente ale rachetelor nucleare strategice cu raza lunga de actiune, cu o putere de distrugere semnificativa.

Aproximativ jumatate din aceste focoase nucleare imediat dislocabile ar fi lansate cu ajutorul rachetelor sol-aer, in timp ce aproximativ 580 sunt destinate submarinelor nucleare, iar restul ar putea fi lansate din 60-70 de avioane de bombardament greu, scrie Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesaj delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin | Aktual24

Mesaj delirant al lui Steven Seagal, după ce acesta și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova,...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Comisia Europeană vrea să încheie o procedură împotriva Poloniei declanșată în 2017

Comisia Europeană şi-a anunţat luni intenţia de a pune...