Aktual24: Polonia, revoltată de declarația unui general maghiar despre o perioadă dureroasă din trecutul țării: “O distorsiune inacceptabilă a istoriei”

Data:

Ambasadorul Poloniei in Ungaria a reactionat dur dupa ce un inalt general maghiar a afirmat – in cadrul unei discutii despre posibilitatea pacii in Ucraina – ca cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost un conflict „local” intre Germania si Polonia care a escaladat din cauza lipsei de eforturi de pace.

„Aceste cuvinte, care ar putea fi interpretate ca o acuzatie la adresa tarii mele de escaladare si complicitate in provocarea unui conflict global, reprezinta o distorsiune inacceptabila a istoriei pentru noi si nu ar trebui sa vina din partea nimanui, mai ales din partea unui reprezentant al unei tari care este aliatul nostru apropiat”, a reactionat Sebastian Keciek, citat de Notes from Poland.

Actualele guverne national-conservatoare ale celor doua tari din UE si NATO sunt de mult timp aliati apropiati. Cu toate acestea, aceasta relatie a fost spulberata de invazia Rusiei in Ucraina, Budapesta mentinand relatii de prietenie cu Moscova, dar Varsovia aliniindu-se puternic la Kiev.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Directorul Centrului de Studii Postcomuniste: „Deși a făcut progrese remarcabile, România nu a ajuns la destinație. Avem rotativa asta aproape fanariotă în Guvern”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...