Aktual24: Polonia, revoltată de declarația unui general maghiar despre o perioadă dureroasă din trecutul țării: “O distorsiune inacceptabilă a istoriei”

Data:

Ambasadorul Poloniei in Ungaria a reactionat dur dupa ce un inalt general maghiar a afirmat – in cadrul unei discutii despre posibilitatea pacii in Ucraina – ca cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost un conflict „local” intre Germania si Polonia care a escaladat din cauza lipsei de eforturi de pace.

„Aceste cuvinte, care ar putea fi interpretate ca o acuzatie la adresa tarii mele de escaladare si complicitate in provocarea unui conflict global, reprezinta o distorsiune inacceptabila a istoriei pentru noi si nu ar trebui sa vina din partea nimanui, mai ales din partea unui reprezentant al unei tari care este aliatul nostru apropiat”, a reactionat Sebastian Keciek, citat de Notes from Poland.

Actualele guverne national-conservatoare ale celor doua tari din UE si NATO sunt de mult timp aliati apropiati. Cu toate acestea, aceasta relatie a fost spulberata de invazia Rusiei in Ucraina, Budapesta mentinand relatii de prietenie cu Moscova, dar Varsovia aliniindu-se puternic la Kiev.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Directorul Centrului de Studii Postcomuniste: „Deși a făcut progrese remarcabile, România nu a ajuns la destinație. Avem rotativa asta aproape fanariotă în Guvern”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.