Aktual24: AUR și Firea sunt pe primul loc, potrivit unui sondaj INSOMAR

Data:

AUR și Firea sunt pe primul loc, potrivit unui sondaj INSOMAR realizat în perioada 28-31 august 2023. Deși cercetarea este realizată după scandalul azilelor, Firea este considerată de cei care au răspuns mai de încredere decât Patriarhul Daniel.

Sondajul arată că alegerile europarlamentare ar fi câștigate de AUR și susține că Gabriela Firea este prima în preferințele românilor. INSOMAR este o casă de sondaj deținută în prezent de Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS.

Citește și: Cât de credibil este sondajul INSOMAR care îi arată pe AUR și pe Firea pe primul loc

INSOMAR susține că scandalul azilelor nu a afectat-o pe Firea

Conform sondajului, fosta primăriță a Capitalei este prima în topul încrederii românilor în personalități ale vieții publice.

Pe locul doi ar fi Patriarhul Daniel, iar pe locul trei ar fi Mircea Geoană. Președintele Klaus Iohannis ar fi abia pe locul 9.

Întrebați cum ar vota la alegerile europarlamentare, cei mai mulți dintre respondenți au indicat AUR. Astfel, AUR este cotat cu 27%, PSD cu 25% si PNL cu 15%. USR ar avea doar 7%.

Citește și: DOCUMENTE Primarul din Crevedia s-a zbătut să obțină pentru un apropiat al său un teren gratuit al comunității

Chestionați dacă în Romania lucrurile merg sau nu într-o direcție bună, oamenii sunt divizați în părți aproximativ egale. Domină ușor cei care cred că țara noastră urmează o direcție greșită (27%), urmați îndeaproape de optimiștii care cred că ne aflâm pe drumul cel bun (25%). Mai multe aflați din Aktual24.

Cine deține INSOMAR

INSOMAR este o casă de sondaj fondată și controlată de Sorin Ovidiu Vântu. Acesta a vândut-o anul trecut lui Maricel Păcuraru, unul dintre acționarii majoritari de la Realitatea PLUS.

În noiembrie 2014, Maricel Păcuraru a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în același dosar cu fostul director al Companiei Poșta Română, Mihai Toader. Faptele s-au derulat în 2006 și au produs Poștei un prejudiciu de patru milioane de euro. A fost eliberat în 2017.

În 2020, Libertatea a publicat o înregistrare făcută pe ascuns la o ședință cu scântei din interiorul firmei de salubritate Romprest. Maricel Păcuraru se aude pe bandă spunând: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi, înseamnă că e prost. Nu are ce căuta în business!”

Maricel Păcuraru apare și în dosarul de corupție de la Aeroportul Otopeni, după cum a scris jurnalistul Mihai Munteanu pe contul de Facebook al site-ului Captura.ro. Ordonanța întocmită de procurorul de caz, obținută de jurnalist, numără 384 de pagini. În poveste apare și un „analist politic“ care a abordat în mai multe emisiuni subiectul contractelor pentru duty-free-urile de la Otopeni, promovând lucruri false și minciuni.

Conform documentelor invocate de Captura.ro, Maricel Păcuraru s-a folosit de trustul său de presă pentru șantaj, urmărind să pună mâna pe pachetul de 10% din acțiunile Romprest deținut de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...