DOCUMENTE Primarul din Crevedia s-a zbătut să obțină pentru un apropiat al său un teren gratuit al comunității

Data:

Primarul din Crevedia s-a zbătut să obțină pentru un apropiat al său un teren gratuit al comunității. Consiliul Local din Crevedia a aprobat, la câteva zile de la explozia devastatoare de la stația GPL, o hotărâre prin care îi dă un teren fratelui unui conslier local.

Potrivit documentelor care au intrat în posesia PRESShub, Primăria Crevedia nu dispunea de un teren pe care să-l ofere unei persoane fizice. Dar asta nu a oprit operațiunea. Primarul din Crevedia a scos terenul respectiv din Fondul de rezervă al Comisiei de Fond Funciar și l-a transferat în domeniul privat al Primăriei, pentru a-l dona fratelui consilierului Traian Duță.

Acesta din urmă este consilier supleant și trebuia să depună jurământul exact în ședința CL de după explozie. Mai mult decât atât, potrivit declarației de avere a lui Traian Duță, acesta avea chiar el posibilitatea de a-i oferi fratelui mai mic o parcelă de teren din cei 1.700 de metri intravilan și 5000 de metri agricol pe care i-a moștenit.

Fratele consilierului trebuie să construiască o casă pe  terenul primit gratis de la primărie într-un an, pentru a nu-l pierde, potrivit hotărârii Consiliului Local Crevedia.

Un metru pătrat de teren în Crevedia costă între 20 și 40 de euro, ceea ce înseamnă că terenul făcut cadou costă între 15.000 și 40.000 de euro.

Citește și: Nicușor Dan: „Bucureștiul este plin de imobile făcute pe genunchi, de băieți de 20 de ani”

Teren transferat în proprietatea privată a primăriei

Potrivit docuementelor PRESShub, Primăria Crevedia nu a avut acest terent în proprietate. A fost nevoie să fie transferat în proprietatea primăriei ca să ajungă la fratele consilierului, deci un proces de lungă durată, demarat încă din primăvară.

Proiectul de hotărâre, din 28 aprilie anul acesta, a presupus scoaterea suprafeței de 250 de metri pătrați din Fondul de rezervă al Comisiei de Fond Funciar și introducerea în domeniul privat al Primăriei Crevedia. Inițiatorul acestei hotărâri este chiar primarul Petre Florin.

Primarul din Crevedia a semnat hotărârea de Consiliu Local

În luna mai a acestui an, Primăria Crevedia, în urma unei ședințe a Consiliului Local, decide să trimită Prefectului Dâmbovița, hotărârea de scoaterea a parcelei de teren respective din Fondul de rezervă al Comisiei de Fond Funciar pentru „exercitarea controlului de legalitate”.

Averea consilierului Duță

Traian Duță figurează pe lista candidaților PSD la Consiliul Local din Crevedia, județul Dâmbovița, pentru alegerile locale 2020, calitate din care a fost nevoit să-și publice declarația de avere.

Potrivita acesteia, Traian Duță, lăcătuș, are două terenuri – unul agricol de 5000 de metri pătrați, celalalt intravilan de 1700 de metri pătrați, ambele moștenire.

În plus, o casă de 90 de metri, tot moștenire, și două mașini – un Opel și un Golf 4.

Așadar, dacă Traian Duță ar fi dorit să-și ajute fratele, ar fi putut să-i doneze o parcelă de 200 de metri, fără să ceară de la primărie.

Conform legii, primăria poate pune terenuri gratuit la dispoziția locuitorilor tineri, dar care nu au posibilități financiare, ori familia tânărului beneficiar de teren pare că ar fi avut.

Potrivit surselor noastre, și consilierul Traian Duță, dar și fratele acestuia, tânărul care vrea să se însoare, Marian Duță, sunt pieteni cu primarul localității, celebrul de acum Petre Florin.

Citește și: Șeful BMW critică decizia UE de a interzice motoarele cu benzină și motorină

Consilierul Duță trebuia să depună jurământul după explozia de la stația GPL

În ședința convocată pentru 30 august, pe ordinea de zi la numărul doi figura și depunerea jurământului de către Traian Duță, consilier supleant.

La ședința menționată, consiliul local a mai discutat și cum împarte banii comunității. Deși explozia care avusese loc cu câteva zile înainte lăsase mai multe familii fără case și bunuri, primarul a propus să aloce o sumă considerabilă echipelor de fotbal ale comunei, în număr de trei.

Inițial, primarul a propus ca pentru familiile sinistrate să se aloce suma de 17.000 de lei, iar celor două echipe de fotbal să primească 90.000 de lei, împărțile frățește.

În cele din urmă, după dezbaterile din ședință, dar mai ales după ce zeci de sinistrați au intrat în primărie peste primar, chiar în timpul ședinței, suma pentru sinistrați a crescut la nivelul celei primite de una dintre echipele de fotbal, adică 45.000 de lei.

Declarația de avere a lui Traian Duță
Declarația de avere a lui Traian Duță

Consilierul local a declarat că fratele lui vrea să se însoare şi este o prioritate să să se dea acest teren.

„Fratele meu stă în casă la fratele meu momentan. Cât o să-l mai ţină şi unde doarme? Asta nu se spune? El nu a avut casă niciodată, a fost un ajutor şi nu acum de când am venit eu la primărie ca şi consilier. Are cererea făcută de foarte mult timp. Nu s-a pus ieri pe ordinea de zi ieri. Asta e treabă de luni de zile. Nici nu eram eu consilier, n-aveam nicio treabă cu primăria când a fost să îi dea lui loc de casă”, a declarat consilierul primarului, Traian Duță

„Copilul ăsta doarme pe o canapea, într-un living la fratele nostru. Ar vrea şi el să se căsătorească. Nu este prioritate?”, a mai spus acesta.

Decizia consilierilor locali din Crevedia  a fost luată la doar câteva zile de la exploziile care au avut loc la o staţie de GPL din Crevedia şi care a dus la moartea a trei persoane şi la rănirea a zeci de pompieri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu este jurnalist din 1991. A debutat Dreptatea, ca reporter. A mai lucrat la România liberă, Ziua, Academia Cațavencu, BBC. A fost redactor-Sef la emisiunea „Chestiunea Zilei”, șef sectie Politic la PRO TV, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei și Cotidianul. Realizator și analist la Realitatea TV și Antena 3. Director la Expres Magazin · A activat pe funcția de consilier la Institutul Diplomatic Român și presedinte la Societatea pentru Presă Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related