Aktual24 | Un tanchist rus se înfurie pe comandanți pentru un obuz „gol”

Data:

Un tanchist rus se înfurie pe comandanți pentru un obuz „gol”. Noi imagini care circul[ online par să arate un soldat rus criticând un obuz „nou-nouț” fară încărcătură explozibilă, pe forintul din Ucraina, relatează Newsweek.

„Uite ce avem. Un proiectil nou-nouț, dar nu are TNT înăuntru”, se poate auzi un soldat spunând în limba rusă, în imaginile pline de înjurături. „Avem zeci de astfel de obuze, au sosit chiar zilele trecute”.

„Comandanții noștri sunt furioși: ‘Unde trageți? De ce nu există nicio detonare?’”, a continuat soldatul neidentificat. „Avem zeci de astfel de proiectile, abia au sosit. Ele nu detonează – ei bine, iată motivul. Este gol, nu are încărcătură utilă”.

Citește și FOTO Cum arată Cazinoul din Constanța reabilitat peste 80 la sută – va fi redeschis în curând

Din imagini nu reiese clar la ce proiectile „noi” se referă soldatul rus. „Cu aceste proiectile, nu vom câștiga acest război, ne vor trimite în morminte”, se poate auzi spunând soldatul.

Ambele armate sunt blocate într-un război de uzură

Puterea de foc este crucială pentru efortul de război al Rusiei, care se confruntă cu tancurile grele de luptă, proiectilele antitanc și artileria ucrainene furnizate de Occident.

Ambele armate sunt blocate într-un război de uzură, în care distrugerea inamicului cu putere de foc este mai importantă decât manevrele, potrivit lui Frederik Mertens, analist strategic la Centrul de Studii de Securitate de la Haga.

„Artileria este stăpână în astfel de bătălii și este responsabilă pentru majoritatea pierderilor pe care o armată le provoacă inamicului său”, a declarat el pentru Newsweek la începutul acestei săptămâni.

Aproximativ 80% din pierderile de pe ambele părți ale frontului se datorează artileriei, a declarat Dan Rice, un fost consilier al generalului Valeri Zalujnii.

Luptătorii Kremlinului au pierdut în total 6.337 de sisteme de artilerie în lunile lungi de când Rusia a început invazia Ucrainei în februarie 2022, potrivit cifrelor actualizate miercuri de Statul Major General al Ucrainei.

Aceasta include 38 de sisteme de artilerie scoase din funcțiune în ultimele 24 de ore, potrivit armatei ucrainene.

VIDEO poate fi urmărit în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din Vietnam. Ce presupune „nevăstuica sălbatică” | Aktual 24

Ucraina a început să folosească împotriva armatei rusești tactici americane din războiul din Vietnam, informează Business Insider. Una dintre ele, „nevăstuica sălbatică”, presupune ca piloții de...

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...