Aktual24: Vladimir Soloviov compară tentativa de „asasinare” a lui Putin cu atentatele de la 11 septembrie 2001

Data:

Un important prezentator al televiziunii ruse de stat a comparat miercuri presupusa tentativa de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin cu atacurile de la 11 septembrie 2001 din New York, potrivit Newsweek.

Vladimir Soloviov, una dintre cele mai cunoscute figuri din mass-media obedientă Kremlinului, a făcut comparația în emisiunea sa care este difuzată pe postul Russia-1.

El și alți propagandiști din emisiune discutau despre ceea ce Kremlinul a declarat că a fost un atac cu drona orchestrat de Ucraina în incercarea de a-l ucide pe Putin.

Rusia a raportat că apărarea aeriană a doborât doua drone care îl vizau pe președinte, iar Kremlinul a declarat ulterior că Statele Unite ar fi avut un rol în planificarea incidentului.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat că țara sa s-ar fi aflat în spatele presupusului atac, iar purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a SUA, John Kirby, a calificat drept „ridicole” afirmațiile potrivit cărora SUA ar fi fost implicate.

Julia Davis, fondatoarea publicației Russian Media Monitor și editorialistă la The Daily Beast, a declarat că Soloviov a făcut referire la atacurile din 11 septembrie 2001 ale teroriștilor Al-Qaeda asupra World Trade Center, care au provocat moartea a 2.977 de victime.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...