Alegeri europene 2024. Cetățenii europeni au ocazia să decidă direcția în care se va îndrepta UE în următorii 5 ani

Data:

Anul viitor, între 6 și 9 iunie 2024, vor avea loc următoarele alegeri europene, când cetățenii europeni vor avea ocazia să-și aleagă viitorul.

„Alegerile europene sunt o oportunitate pentru a alege direcția în care vrei să se îndrepte UE în următorii 5 ani” precizează Biroul Parlamentului European în România

Cum se desfășoară alegerile europene

La fiecare cinci ani, cetățenii Uniunii Europene își aleg reprezentanții în Parlamentul European

Ce sunt alegerile europene? Cum sunt aleși europarlamentarii?

În alegerile europarlamentare, cetățenii Uniunii Europene își aleg reprezentanții în calitate de membri ai Parlamentului European (europarlamentari).

Citește și: Unde se duc banii din taxe: 10 miliarde de lei datorii la stat au doar 6 companii ale statului

Ce este Parlamentul European?

Parlamentul European este singura adunare transnațională din lume aleasă în mod direct. Europarlamentarii reprezintă interesele cetățenilor UE la nivel european.

Ce puteri are Parlamentul European?

Împreună cu reprezentanții guvernelor statelor UE, europarlamentarii dau formă și decid asupra noilor legi care influențează toate aspectele vieții din Uniunea Europeană, de la susținerea economiei la lupta împotriva sărăciei și schimbărilor climatice și la aspecte de securitate.

Europarlamentarii aduc temele importante politice, economice și sociale în centrul atenției și susțin valorile Uniunii Eurpene: respectarea drepturilor omului, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept.

Parlamentul aprobă bugetul UE și supraveghează cheltuirea acestuia. De asemenea, alege Președintele Comisiei Europene, numește comisarii și îi poate trage la răspundere.

Sursă: Parlamentul European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.