Aleşii care au încasat ani de zile subvenţii grase de la UE fără să aibă nici animale, nici păşune au primit pedepse simbolice

Data:

Timpul şi Curtea Constituţională au făcut ca dintr-un dosar al DNA să se aleagă praful. Doi consilieri locali din Tătăruşi – Iași au fost trimişi în judecată pentru că au încasat subvenţii europene pentru păşunat fără a avea nici animale, nici păşune. Cazul, relativ simplu, s-a finalizat însă cu o simplă pedeapsă cu suspendarea executării.

Ioan Petrişor şi Mureş Vasiliu au fost acuzaţi că în perioada 2012-2015, au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente false, care atestau că Asociaţia Crescătorilor de Animale din Tătăruşi pe care o înfiinţaseră concesionase păşunea comunală. În baza unor tabele în care erau incluşi fictiv mai mulţi localnici proprietari de bovine, caprine şi cabaline, ei au încasat subvenţii totale de peste 240.000 lei pentru o suprafaţă de păşune cuprinsă între 99 şi 110 ha.

Citește și: Cătălin Drulă: După pensiile speciale, PSD și PNL au salvat și cumulul pensie-salariu pentru speciali

Procurorii DNA porniseră dosarul în urma unei sesizări care îl viza de fapt pe primarul comunei, acuzat că refuză arendarea unei suprafeţe de păşune sub cuvânt că întreaga pajişte este concesionată asociaţiei conduse de cei doi. Ancheta DNA a stabilit că marea majoritate a localnicilor menţionaţi ca făcând parte din asociaţie nici nu auziseră de ea, iar semnăturile lor erau false. În primă instanţă, Tribunalul i-a condamnat pe cei doi consilieri la câte 2 ani şi jumătate de închisoare, dar cu suspendare. În plus, asociaţia pe care o conduceau a fost amendată cu 30.000 lei, echivalentul a 100 de zile amendă. Consilierii au fost obligaţi şi la returnarea celor 240.000 lei încasaţi drept subvenţii.

Sentinţa a fost contestată de cei doi, dar şi de procurori şi APIA.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...