Alexandra Calafeteanu vă recomandă „Christian Dior: Povestea unei vieți”

Data:

„Christian Dior: Povestea unei vieți” de Marie-France Pochna este biografia autorizată a creatorului de modă francez Christian Dior, precum și a bine-cunoscutei sale case de modă, faimoasă în întreaga lume.

O carte care se citește pe nerăsuflate, cu fiecare pagină descoperim cum s-a clădit un veritabil imperiu al modei, îî aflăm istoria și pașii urmați de fondator pentru a oferi lumii acest brand de fashion, sinonim cu frumusețea, stilul și eleganța supremă.

Citește și: Tudor Chirilă recomandă „Generation P” și alte 5 cărți pe care merită să le citești

Par subiectivă, fiind familiarizată încă din timpul facultății cu marii creatori de modă, admit că citirea cărții îmi satisface și un interes profesional, însă am convingerea că poate fi și pe gustul publicului larg, fiind până la urmă o deosebită poveste de viață.

Contrar așteptărilor, Christian Dior nu s-a făcut deloc remarcat prin înfățișare, aceasta fiind simplă, fără a atrage atenția – răutăcioșii ar spune chiar banală – ci prin talentul deosebit, fiind pasionat de artele frumoase, de modă, de arhitectură și de peisagistică, dar și prin personalitatea remarcabilă, îndrăgită de toți care l-au cunoscut, un bărbat plin de bunătate și omenie.

Conținutul cărții este real, o adevărată poveste din culise, fără ascunzișuri sau exagerări, a unuia dintre cei mai mari creatori de modă ai tuturor timpurilor.

Citește și: Anca Dinicu recomandă „Prietena mea genială”, „Păcatul originar” și „Crimă și pedeapsă”

În 1947 Christian Dior a lansat prima sa colecție de modă, New Look, o adevărată revelație pentru acea vreme. O pot descrie, in viziunea mea, în trei cuvinte: elegantă, intrigantă, răvășitoare. Un adevărat revoluționar al modei. Cu cât inaintezi în lectură, afli noi dezvăluiri despre relațiile pe care le-a avut, despre femeia care l-a inspirat și fascinat pe Dior, despre pasiunile, credințele, sentimentele și fricile sale.

Fiecare pagină a acestei cărți este o comoară semnată „Dior”, care merită să stea alături de celebrele sale creații.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperirile lor cu ceilalți.

Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile. Contează doar să fie o carte bine scrisă.

Oricine poate face o recomandare. Chiar și dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie@presshub.ro, pentru a afla și prietenii Bibliotecii PRESShub de ce merită să o citească și ei.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul Euroregional de Teatru | Puterea a Cincea

Festivalul Euroregional de Teatru, ediția a cincisprezecea, este organizat...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...