Alunel știe deja medicină

Data:

Pentru mulți dintre noi lectura cărții „Alunel vrea să învețe medicina”, scrisă de domnul Petru Demetru Popescu, a fost o experiență intelectuală deosebită. Cartea nu a mai fost reeditată pentru că nu este despre adolescenți geniali care fac vrăjitorii, salvează lumea și dau lecții despre viața adulților limitați intelectual. Nu povestește despre cum viața poate fi „wow” dacă gândești „big” și nici despre cât de fabulos e să fii vlogger să dai sfaturi de viață celor de aceeași vârstă cu tine. 

Cartea povestește despre nevoia de cunoaștere a unui puști care înțelege că doar cu muncă și în timp poți să ai reușite solide în profesie. 

Alunel nu ar fi primit la televiziunile ghiocel și nici nu ar avea live-uri băgate pe gât utilizatorilor pe rețelele sociale. El are dubii în materie de cunoaștere ceea ce influencerii și politrucii moderni, crescuți după modelul omniscient al lui Donnie Goldilocks, nu prezintă ca simptom niciodată. 

Alunel vrea să înțeleagă de ce ar trebui să asculte sfatul medicului să slăbească și consideră că ar fi nevoie să studieze medicina cât mai rapid. Interlocutorii lui Alunel par și ei din altă lume pentru că sunt civilizați și îi permit să încerce să asiste la un curs ca și cum ar fi student la medicină. Lui Alunel i se explică că nu poți dobândi cunoașterea aprofundată în medicină doar pentru că vrei sau pentru că urli că știi deja și că e nevoie de o baza intelectuală solidă doar pentru a avea șansa de a învața medicina. 

În mod cert, aceste personaje nu cunosc viața așa cum o știu și medici vedete covidofile care ne explică ei cum e cu vaccinul, deși nu sunt de specialitate. Reputația în orice profesie a ajuns să țină de cum știi să faci marketing decât de cunoștințele efective pe care le ai în domeniul respectiv. Din nefericire, trăim într-o societate în care organizațiile profesionale sunt total dezinteresate de a disciplina pe cei care își bat joc de profesia respectivă. 

Avem medici care pot propune scheme proprii de tratament pentru Covid, chiar dacă avem la nivel mondial scheme care au fost considerate eficiente pentru milioane de pacienți care au trecut cu bine de boală. Dacă un medic inovează pe pielea pacientului așa cum soțul doamnei Bovary a inovat pe piciorul ologului, el poate deveni vedetă și om sfânt care conduce poporul în luptă împotriva dictaturii fasciste care ne bagă cincigeu să gândim ca Bilgaiț și Soros. 

Dacă te îmbolnăvești de Covid19, dacă iei brusture cu papădie în loc să iei anticoagulant care să fie adaptat la problemele tale medicale sau doar pui la gât amulete coreene scut pentru toate bolile, dacă nu ajungi printre morminte săpate de buldozere, plămânii tăi afectați de Covid pot să ajungă să îți permită să ai o mobilitate cam ca Jabba the Hut. 

Riscul a rămâne cu plămânii ciur sunt mult mai mari dacă nu te vaccinezi. Cei care urlă contra vaccinului nu vor răspunde pentru ce au zis, dar tu îți vei aminti în fiecare zi că ei au mințit, că sunt vedete în continuare și se scaldă în bani și tu vei suferi până la moarte pentru că ai ascultat de vraci sau de medici vedetă, în loc să asculți de cei care au învățat cum e cu boala contagioasă cam cât a stat Mandela pe insula Robben. 

La televiziunile ghiocel și pe rețele sociale nu ai nevoie de nicio zi să înveți medicina. Alunel este mințit că e nevoie de ani de muncă și de aprofundarea unor chestiuni extrem de complexe, pe când noi știm ce avem de făcut de la doctori extrem de bine pregătiți ca Nicki Minaj. 

Nicki Minaj știe mai bine decât personajele care se conversează cu Alunel. Astfel nu ai nevoie de rațiune sau de studii, ci că e suficient să spună cineva că a auzit de vărul prietenei unei prietene că a rămas steril brusc pentru că a dobândit pe loc glandele sexuale ale unei balene ucigașe. E o informație suficientă să nu mai credem în medicii eroi pentru că „orice om îi este frică” să ajungă într-o astfel de situație. 

Alunel nu prea are ce căuta în societatea noastră pentru că el ar fi un dușman strecurat în rândul unei nații care are diplomați ieșiți la pensie cum e domnul Chivel Porumb ce urează lui Mihai Șora să dispară mai repede întrucât este o materie fecală care împuțește aerul planetei. Poți susține în spațiul virtual ce dorești și poți înjura pe cine vrei pentru că nu răspunzi pentru faptele tale și nici pentru ideile pe care le propagi. 

Așa cum poți înjura pe cei care pot să îți fie bunici fără vreo tresărire și să le urezi să moară mai repede pentru că își permit să gândească diferit, așa poți susține orice teorie despre viață, medicină, zboruri spațiale sau fuziune nucleară. Nu ai de ce să iei rețeta dată de medicul de familie care te cunoaște de o viață sau de la medicul curant când poți să asculți șlagăre covidofile, despre cum e cu vaccinurile în realitatea alternativă, șlagăre scrise și cântate de duhovnici care se promovează ca vedete ortodoxe, libere de orice constrângere rațională sau faptică. 

Alunel ar avea o șansă ca model uman dacă am înțelege să sunt lucruri cu care nu te poți juca fără să existe repercusiuni serioase pe viitor. În timp, nulitățile devin valori sociale doar prin simpla lor promovare, iar ideile aberante devin adevăruri doar pentru că discuția pleacă întotdeauna de la minciună în loc să plece de la adevărul științific care rezistă în sânul unui anumit domeniu. Dacă nu sunt de specialitate, chiar dacă am aceeași profesie, nu cunosc toate detaliile unei alte specialități. Dacă sunt inginer de instalații, nu pot critica fără o analiză aprofundată munca unui coleg care e specializat în poduri. 

Atunci când dezbat o idee este normal să invit pe toți cei care au puncte de vedere bine fundamentate. Dacă ajung să discut chestiuni legate de controlul bolii Ebola cu oameni care nu au pregătire temeinică în domeniu și în lipsa celor care lucrează în domeniu, discuția are ca unic scop manipularea oamenilor și otrăvirea acestora cu minciună. Poiana lui Iocan pare un vis frumos ca nivel de dezbatere, când ajungi ca dezbaterile din spațiul public să fie controlate de cei mai agresivi și cei mai zgomotoși care nu vor fi vreodată tentați să ajungă la setea de cunoaștere a simpaticului Alunel. 

Alunel a renunțat la visele pe care le avea când era elev. A învățat că nu e cazul să mai piardă timpul cu studiul sau cu munca, pentru că poate trăi foarte bine doar din profesia de influencer care livrează constant povești de adormit inteligența fanilor săi. 

Alunel știe medicină și vă poate vindeca de orice boală și el are leacul cancerului, leac ascuns așa cum cred mulți români. Alunel este îmbrăcat ca un român verde, e tratat cu mult respect de către televiziunile ghiocel și vă poate garanta că luptă pentru voi, nu pentru el și pentru familia lui. Nu are nevoie să deschidă cărți de medicină, să caute răspunsuri la oameni cu experiență practică într-un domeniu sau să studieze pentru că el s-a născut deștept și poate avea o opinie clară și pe care nu o poți schimba despre orice. 

Nu ai nevoie să îți utilizezi creierul pentru a avea o viață mai bună sau să asculți de medicii care te pot convinge cu argumente să le asculți sfatul, e suficient să crezi în noul Alunel adaptat visului României excesiv de educate și de sănătoase, în care isteria, credința oarbă în alegerea livrată de Chipuri Cioplite și ura fața de Aproapele ce gândește diferit sunt superioare rațiunii, Liberului Arbitru și iubirii de oameni.

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Miracolul Bernard Pivot

Miracolul Bernard Pivot. Acesta era simbolul bucuriei de a...

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul

De unde se alimentează euroscepticismul și suveranismul. Jumătate dintre...

Ce-a căutat Iohannis la Washington: pentru el sau pentru România?

Ce-a căutat Iohannis la Washington. Președintele a reușit să...

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas într-un picior | Revista22

Alianța PSD-PNL nu s-a rupt, a rămas doar într-un...