Angajații Poliției Locale Craiova vor primi normă de hrană doar pentru 6 luni

Data:

Angajații Poliției Locale Craiova vor primi normă de hrană doar pentru 6 luni, anul acesta, respectându-se astfel procedura din 2023, când această formă de venit s-a acordat tot pentru jumătate de an, informează Oltenialive.ro.

De vină pentru această decizie este, potrivit Primăriei municipiului Craiova, situația financiară care impune reducerea cheltuielilor de funcționare, cunoscut fiind faptul că Poliția Locală Craiova funcționează sub aripa primăriei.

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

„Având în vedere prevederile art. LVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cotele defalcate din impozitul pe venit repartizate Municipiului Craiova pentru anul 2024 sunt diminuate faţă de anul 2023 cu 58,5 mil lei, astfel că se impune reducerea cheltuielilor prevăzute la secţiunea de funcţionare”, argumentează autoritățile locale.

Joi, proiectul de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor locali, suma totală prevăzută pentru acoperirea acestor cheltuieli fiind 2.255.000 de lei, potrivit sursei cotate.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

„În aceste condiţii, în proiectul de buget al Municipiului Craiova pe anul 2024, sumele repartizate Poliţiei Locale a Municipiului Craiova cuprind suma de 2.255 mii lei, sumă care asigură plata normei de hrană pentru personalul acestei instituţii pentru o perioadă de şase luni din anul calendaristic”, arată raportul întocmit de către reprezentanții Primăriei Craiovei.

Valoarea normei de hrană este de 36 de lei/zi, pentru funcționarii cu atribuții generice și personalul contractual, și 48 de lei/zi pentru cei cu atribuții specifice de polițiști locali.

Continuarea, în Oltenialive.ro

Citește și: România nu mai produce nimic. O minciună ușor de combătut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Poliția Locală a municipiului Craiova / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related