Atacul prin care Israelul a lovit chirurgical Iranul a fost făcut cu o super-armă. Iranienii n-au detectat nimic până la explozie | Aktual24

Data:

În timp ce iranienii caută să minimalizeze atacul israelian din Iran de vineri dimineață, informații recente dezvăluie mai multe detalii cu privire la daunele provocate și la sistemele de armament folosite de Israel în acest atac chirurgical.

Conform New York Times, doi oficiali iranieni au afirmat că loviturile israeliene au atins un sistem de apărare aeriană S-300, care are sarcina de a proteja instalația nucleară Natanz. S-300 se afla la baza aeriană Shekari din Isfahan.

Imagini din satelit difuzate de Times of Israel și de publicația de opoziție iraniană Iran International au arătat clar daunele precise aduse unei baterii S-300 de la baza aeriană.

Sistemul S-300 se numara printre cele mai avansate capacități de apărare aeriană ale Iranului, fiind furnizat de Rusia, care este producătorul sistemului.

Citește și: Peste 1.000 de permise de conducere au fost reținute în doar 24 de ore

Contrar afirmațiilor oficiale, Iranul nu a putut detecta nicio intruziune în spațiul său aerian, fie că au fost drone, rachete sau avioane, au declarat surse iraniene pentru NYT, citat de allisrael.com. Acest lucru ar sugera că Israelul utilizează arme cu rază lungă de acțiune de tip standoff.

„Israelienii au lovit ceea ce intenționau să lovească”, a declarat o altă sursă pentru Fox News, adăugând că o țintă principală a fost lovită de mai multe ori, ceea ce dovedește că sistemul de apărare aeriană iranian, de fabricație rusească, este ineficient împotriva forțelor aeriene israeliene.

Lovitura israeliană a fost concepută în mod deliberat pentru a trimite un avertisment Iranului că, în viitor, Israelul ar putea pătrunde în apărarea sa în voie, rămănând nedetectat, potrivit NYT.

Continuare, în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...