Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf făcut de Simion | Info Sud-Est

Data:

Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf la care își supune candidații la alegerile europarlamentare.

Publicația de limbă germană Neue Zürcher Zeitung notează că AUR este suspectat de mult timp că servește interesele rusești și susține că „cel puțin dovezi indirecte în acest sens pot fi găsite rapid, deoarece partidul este foarte angajat în subminarea încrederii în instituțiile euro-atlantice”.

„Este bine cunoscut faptul că politicienii nu sunt întotdeauna cinstiți. Acest lucru este valabil mai ales în campaniile electorale (…) Acest lucru este recunoscut și în România.(…).

Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a venit cu ceva special pentru a câștiga încrederea cetățenilor în acest an super-electoral. Formațiunea de protest de dreapta, care, potrivit sondajelor, se poate aștepta la peste 20% din voturi la alegerile europene, le-a cerut candidaților săi și cadrelor locale să se supună unui test cu detectorul de minciuni”, notează NZZ.

Publicația amintește că AUR vrea să testeze loialitatea candidaților față de partid și a dat exemplul lui Simion care a distribuit pe Facebook un videoclip în care a răspuns la „trei întrebări dificile” în timp ce era la poligraf: dacă a primit vreodată bani pentru o funcție, dacă a lucrat pentru un serviciu secret sau dacă a prejudiciat interesele partidului său în numele unei terțe părți.

„Simion a răspuns „nu” de trei ori, la care interlocutorul a confirmat: „Sunteți sincer!”, scrie NZZ.

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan – PRESShub

Un ziar elvețian ironizează AUR

Publicația citează și presa din România care a notat opinii ale experților care susțin că un interviu atât de scurt la poligraf nu este suficient pentru o interpretare serioasă a rezultatelor.

Citește și: Mit și adevăr despre anticoncepționale

Ziarul amintește de retorica anti-Occidentală a AUR.

„AUR se prezintă ca protector al valorilor naționale și creștine, care sunt erodate de Occidentul corupt, și prezintă UE ca pe un exploatator autoritar. Reprezentanți proeminenți ai partidului iau în considerare în mod public anexarea zonelor minoritare românești din Ucraina.

Președintele partidului, Simion, este persona non grata în Ucraina și Republica Moldova. Mulți cetățeni au fost reticenți în a crede asigurările sale că nu este pro-rus, ci doar pro-român. Ce bine că detectorul de minciuni a risipit acum aceste îndoieli”, încheie ironic publicația.

Articolul integral, în Info Sud-Est


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...