Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, vârf de lance al spionajului rusesc

Data:

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, supusă Patriarhiei Moscovei, se îndeletniceşte mai mult cu spionajul decât cu cele sfinte, scrie Argeșul online, citând presa suedeză.

Cam aceasta e concluzia unor declaraţii făcute de şeful Contraspionajului din serviciile secrete suedeze (Säkerhetspolisen, SÄPO), citate de cotidianul suedez Expressen.

„Apreciem că Biserica Ortodoxă Rusă este o platformă prin care statul rus acționează în Suedia pe o cale care ne amenință securitatea”, a declarat Daniel Stenling (foto), șeful Contraspionajului SÄPO.

Este pentru prima dată când SÄPO formulează public acuzaţii atât de grave la adresa unui alt stat. Altfel, serviciul secret civil suedez (ţara are doar trei, unul civil şi două militare) e recunoscut pentru discreţia sa. Ca toate serviciile de informaţii, de altfel.

Acest lucru vorbeşte de la sine despre gravitatea situaţiei de acolo.

Citește și: Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, la ordinele lui Putin

„Criticii (bisericii lui Kiril – n.r.) susțin că biserica aflată în subordinea Patriarhiei Moscovei și care nu trebuie confundată cu alte biserici ortodoxe, execută ordinele președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, biserica a fost acuzată că susține efortul de război al Rusiei în Ucraina și că face propagandă (pro-război – n.r.) în rândul membrilor săi”, se menţionează în articolul citat.

„Patriarhia Moscovei este parte integrantă a aparatului de influență al lui Putin. Este dificil de spus unde începe și unde se termină biserica.

Mai multe detalii în Argeșul online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...