Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei | Aktual24

Data:

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei. Oficialii americani au cercetat o mulțime de documente recent divulgate de la o firmă chineză de tehnologie.

SUA a cercetat actele pentru a găsi indicii despre modul în care guvernul de la Beijing ar fi folosit-o în campanii extinse de piraterie informatică, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali americani din domeniul securității cibernetice familiarizați cu acest subiect.

Documentele, postate online în mod anonim la sfârșitul săptămânii trecute pentru a fi accesate de oricine, includ capturi de ecran ale jurnalelor de chat, precum și înregistrări ale angajaților și ale clienților guvernamentali chinezi ai firmei de tehnologie I-Soon.

Victimele hackerilor companiei variază de la grupuri politice conduse de exilați tibetani, spitale din Taiwan și India până la universități din Hong Kong, după protestele masive pro-democrație din oraș din 2019, potrivit datelor scurse. Mai mult de o duzină de guverne străine, majoritatea asiatice, sunt enumerate că ținte.

Citește și: Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei

Printre clienții I-Soon se numără poliția, serviciile de informații și armata chineză, potrivit unei foi de calcul care enumera 183 de contracte semnate intre 2016 și 2022 de către filiala I-Soon din provincia Sichuan (sud-vest).

„Aceasta este una dintre cele mai bune vizibilități pe care le-am avut asupra operațiunilor de hacking chinezești”, a declarat Adam Kozy, care obișnuia să urmărească hackerii chinezi pentru FBI.

„Nu sunt la curent cu particularitățile pe care le-ați menționat. În principiu, vreau să subliniez că China se opune cu fermitate denigrării și defăimării nejustificate împotrivă sa”, a declarat Liu Pengyu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington DC.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Rareș Burlacu, președintele ARICE: Avem nevoie de o strategie pentru produsele care să fie privilegiate de statul român pentru export


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...