BOTOȘANI – „Fetița zăpezilor” a fost externată | VIDEO

Data:

Alintată de personalul medical “fetița zăpezilor”, după ce s-a născut în casa troienită de zăpezi, micuța a fost externată.

Copila, care a fost botezată Brândușa, a ajuns în spital la aproape 24 de ore după ce s-a născut. A venit pe lume într-una dintre cele mai dificile zile din ultimul deceniu. Județul Botoșani s-a aflat sub cod roșu de ninsoare și viscol, iar localitatea Crasnaleuca a fost complet izolată. Mama fetiței, în vârstă de 41 de ani, a intrat în travaliu, iar micuța s-a născut acasă.

A fost moșită de o rudă, care a fost ghidată prin telefon de cadrele medicale de la Ambulanță. Cu greu, utilajele de deszăpezire și ambulanța au ajuns la micuță. După aproape 24 de ore, aceasta a ajuns la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU), în grija specialiștilor.

Fetița zăpezilor a ajuns pe secția de Neonatologie la 24 de ore de viață, cu greutatea de 2.200 grame. Micuța a fost născută din sarcină la termen, dar cu restricție de creștere intrauterină. 

„Starea fetiței a fost bună la internare, în pofida greutății mici și a condițiilor de la naștere. Ne-a fost frică de infecție de cordon ombilical, deoarece secționarea inițiala a acestuia nu a fost în condiții septice. Dar toate investigațiile au fost în limite fiziologice, surprinzător și împotriva condițiilor”, a precizat medicul primar de neonatologie Carmen Zaboloteanu, șeful secției Neonatologie din cadrul SJU Mavromati.

Citește și Medic ieşean: Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei şi de sărbătorile pascale

Potrivit specialistului, un mare plus a fost faptul ca fetița a fost alăptată de la început. Asta a făcut ca la internare să fie în perfectă stare de sănătate și recuperarea greutății să fie rapidă. Astfel, în cinci zile copilul a putut fi externat tatălui nerăbdător.

Din păcate, după ce a participat la operațiunile de deszăpezire ale bebelușului, un angajat de la Drumuri Naționale a decedat, după 40 de ore de muncă, titrează Monitorul de Botoșani, unde puteți citi articolul complet.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...