Cadru universitar: Majoritatea studenților mei își doresc să fie angajați la stat și în structurile militarizate! | Aktual24

Data:

„Majoritatea studenților mei își doresc să fie angajați la stat și în structurile militarizate!”, afirmă lectorul universitar Mihai Maci, într-un interviu acordat Aktual24.

România este într-o fază în care se descompune pe multiple planuri, iar soluția la aceasta disoluție nu se întrevede, avertizează cadrul universitar. Vorbim de confluența unor probleme vechi, nerezolvate, care ne-au ajuns din urmă, cu provocarea unor probleme noi, produse de evoluția actuală a lumii.

Împreună, acestea duc la descompunerea limbii române, la descompunerea comunităților, la destrămarea contractului social și pierderea reprezentativitatii clasei politice, iar în final la descompunerea morală unde un rol major l-a jucat Klaus Iohannis, afirmă Mihai Maci.

Citește și: Calculele PSD și PNL pentru Primăria București. Scorul surprinzător obținut de Ionuț Lupescu

Să fie angajați la stat și în structurile militarizate

„În școala noastră vin copiii a căror limbă maternă adevărată este engleza de tiktok! Adică oameni care petrec mai mult timp în fața device-urilor decât petrec cu propria lor familie.

Pentru ei, engleza de tiktok este limba naturală, și nu limba română!“, începe abrupt Mihai Maci, lector la Universitatea din Oradea și unul dintre cei mai populari și activi intelectuali din spațiul românesc.

A făcut Facultatea de Istorie și Filosofie la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj, unde și-a luat și doctoratul, iar azi este lector la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, dar și membru în Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.

Disoluția națiunii române

Limba și istoria s-au pierdut, s-a produs o descompunere morală, iar Iohannis a dat lovitura de grație ultimei șanse de a se mai salva ceva.

Aktual24.ro a inițiat o discuție cu Mihai Maci pentru a vedea cauzele acestei situații dramatice și ce se ascunde sub constatarea că ne confruntăm cu generații care nu mai știu bine limba română, după cum spune chiar cadrul didactic.

Ceea ce am aflat este chiar cu mult mai rău decât așteptam. „Limba și istoria, cele două lucruri care leagă o comunitate într-o țară, care fac dintr-o populație un popor și fondează conștiință națională, mai există în România doar într-o manieră reziduală.

La ora actuală ele nu mai sunt un principiu viu, ci mai curând ceva ideologic“, spune Mihai Maci.

Citește și: Iohannis intră în competiția pentru secretar general al NATO. Susține că nu renunță la funcție

Angajați la stat și în structurile militarizate

Este vorba exact de dispariția elementelor care țin la un loc un popor. Și asta nu e totul. Ceea ce a făcut Klaus Iohannis, prin așa-zisele legi ale educației, a blocat șansa de a schimba cursul evenimentelor, crede Mihai Maci.

O reformă care ar fi putut duce la mobilizarea profesorilor împreună cu părinții pentru salvarea următoarelor generații s-a transformat într-o mascarada sinistra.

„România Educată a fost o nenorocire pentru noi! Cum poți să numești Legea Educației o chestie care în perioada dezbaterii parlamentare s-a aflat trei luni de zile la secret? România Educată a fost o fantoșă a președintelui!“, declară Mihai Maci.

Interviul integral în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
6 COMENTARII
  1. ”… la stat… structura militarizata…”___–___ cred si eu, e un dezastru la ce mentalitate s-a ajuns in Romania, practic aceasta dorinta reprezinta forma maximizata a oportunismului desantat, sau -altfel zis- „Traiul Nacai pe Banii Babacai”, intrebarea este cine va mai munci, daca aceasta tara va deveni republica militaro-popeasca, pana la urma inevitabilul se va produce, militarii se vor impusca intre ei pentru a-si fura bacancii si ciorba din gamela, la fel si popii, se vor ingropa ei intre ei, pana la ultimul… pana la ” ultimul cartus” si ultimul „om”…

  2. Ziare.com- Salariul mediu net a scăzut cu peste 200 de lei la începutul lui 2024. România are 8 pensionari la 10 salariați.(…) in curand, cu zeci de mii de popi si sute de mii de „lucratori la armata(si alte structuri militarizate-activi si rezerve) care ies la pensie si la sub 50 ani, f. curand vor fi Nu doi cu mapa si… Ci 8 cu pensia/mapa si 2 cu sapa, de unde si atractivitatea acestor „locuri de munca”…
    2-Școala de medicină, așa cum a fost și așa cum esteMedicii ne pleacă din țară nu atât pentru venituri mai mari…___–___La baza, tot banii motiveaza plecarile, tocmai pentru ca , cu salarii decente si-gradual- de lux, acestia nu trebuie sa se mai umileasca si sa riste prin a cere spagi…Plus, viitorul lor este sumbru , oricum, nemaiavand cine sa munceasca(plusvaloare) de unde si acel minim venit pentru ei, pentru ca banii se duc in pensii speciale si salariile politicienilor si personalului administrativ, armata , serei, etc…

  3. romanii trebuie sa fie herculanici, altfel nu se explica cum pot munci*, fiecare pentru macar alte 3 persoane, in primul rand pentru el insusi, apoi pentru cel putin un copil, si 1,8 angajati romani tin in spate si un pensionar, in timp ce in USA exista aprox. 8 angajati pentru un pensionar, in Canada, aprox. 5 angajati/ pensionar, iar in Japonia( cu o reala problema a imbatranirii populatiei-si pentru ca traieste f. mult), in 2023 existau peste 69 milioane angajati, din care aprox. 3,5 milioane, de PESTE 70 ANI!!!, iar grupa cea mai densa (8,5 milioane), era cea cuprinsa intre 50-54 ani, in timp ce la noi „elitele” ajunse la aceasta varsta, sunt deja pensionate!!!(* sau o productivitate de neegalat pe aceasta planeta, desi – realistic- romanii pot face acest lucru, fie prin IMPRUMUTURI NERAMBURSABILE- mai dgraba miluieli ale UE, totusi mici si dincand-in-cand – dar -cel mai adevarat- prin imprumuturi uriase -interne si externe-, practic Romania este deja vanduta si nu cred ca are un plan de rascumparare, pentru ca „planificatorii”(conducatorii) sunt ei insasi MARII VANZATORI DE TARA, si odata faramitzata tara, ei nu mai pot fi tinuti responsabili pentru nimic…)

  4. Cine e persoana care ia cea mai mare pensie din România: 100.000 de lei pe lună

    Chiar daca prin contributivitate, aceste pensii astronomice , denota ca „privilegiatii” au -la fel- salarii astronomice, ca si cum ar munci 2-3 SUTE ore/zi, sau ar inventa /zilnic, ceva care salveaza planeta. Iar daca pensia medie este de 450 euro/luna, intelegem ca aceasta este trasa IN SUS, de sutele de mari pensii, trebuie sa arate apocaliptic grila pensiilor de sub cea medie: (Autor: Teodor Bobei Duminica, 17 Martie 2024, Ziare.com)Cea mai mare pensie din România a depăşit valoarea brută de 100.000 de lei lunar,. Rezultă o pensie netă de 95.965 …19.193 de EURO…Pensia medie în luna februarie în România a fost de 2.290 de lei (450 de EURO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...