Cazul intoxicării de la Colegiul „C.D. Loga”. 45 de persoane au ajuns la urgențe

Data:

Cazul intoxicării de la Colegiul „C.D. Loga”: sunt confirmate 45 de prezentări la serviciile în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din Timişoara şi 15 internaţi.

Joi şi vineri, activitatea şcolară din acest liceu se va desfăşura în sistem online, cu acordul Ministerului Educaţiei, a declarat șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, miercuri, că până în acest moment

„Întrucât, până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi încă se lucrează la identificarea cauzei care a generat îmbolnăvirea copiilor şi a colegilor de la colegiu, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ, cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi cu acordul ministrului Educaţiei s-a luat decizia ca activitatea didactică de joi şi vineri să se desfăşoare în sistem online.

În aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spaţiilor astfel încât, începând de luni, activitatea să revină la normal”, a transmis Aura Danielescu, într-o informare de presă, potrivit Agerpres.

IŞJ Timiş informase anterior că pe lângă elevi ai liceului, au fost internate şi trei cadre didactice, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Cazul intoxicării de la Colegiul „C.D. Loga”

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a arătat miercuri, într-o informare de presă, că instituţia a deplasat în teren, la liceul „C.D. Loga”, mai multe echipe, pe diverse specialităţi (serviciul control în sănătate publică, laboratorul de toxicologie şi laboratorul de radiaţii).

„Au fost prelevate cinci probe de apă, atât de la reţea cât şi de la dozatoarele de apă aflate în incinta unităţii, care au fost ulterior sigilate şi scoase de la consum.

Suplimentar au mai fost prelevate 12 probe de sanitaţie, din care 10 probe de suprafaţă şi două probe aeromicrofloră.

Laboratorul de toxicologie a prelevat probe, în vederea determinării unor parametrii toxicologici (de exemplu amoniac sau clor)”, a precizat reprezentantul DSP Timiş.

În cursul serii de marţi, ISU Timiş a fost informat de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş despre cazul intoxicării de la Colegiul „C.D. Loga” și cu privire la faptul că există o simptomatologie comună la 15 elevi, care au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, iar trei, la Spitalul Municipal şi trei adulţi, la Spitalul Judeţean.

Cu toţii prezentau dureri abdominale şi scaune diareice, cu suspiciuni de intoxicaţie.

Citește și: Patriarhul Constantinopolul a cerut ca Paștele să fie sărbătorit în același timp de ortodocși și catolici. Ideea a fost respinsă în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență Timișoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...