Este pregătită societatea pentru Ciolacu?

Data:

Este pregătită societatea pentru Ciolacu? Statul român este obligat să adopte o legislație care să ofere un statut juridic cuplurilor formate din persoane de același sex. Este decizia definitivă a CEDO, după ce a respins contestația făcută de Guvernul de la București, spune Adriana Săftoiu, pe Canal 33.

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a cerut Guvernului să transmită un punct de vedere până pe 28 noiembrie, și asta pentru că, până pe 25 martie, anul viitor, România trebuie să prezinte Comitetului miniştrilor măsurile adoptate sau propunerile avute în vedere.

Decizia a fost pronunțată de CEDO în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și al altor 20 de familii formate din persoane de același sex, constatând că România a încălcat articolul 8 din Convenție în privința „vieții private”, cât și a „vieții de familie”.

Citește și: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

Ce și cum răspunde prim-ministrul României la această decizie a CEDO?

În primul rând, a ținut să sublinieze apăsat că nu e prima dată și prezice că nici ultima oară, când România este și va fi condamnată la CEDO, amintind situația din închisori.

„Nu este nici prima, nici ultima care condamnă”. Fără prea multe subtilități, premierul le urează sănătate multă celor de la CEDO și le transmite că atât el, la fel ca predecesorii, dar și urmașii lui, vor trata cu boltă toate deciziile care nu plac.

În al doilea rând, ne explică faptul că „nu e o prioritate” pentru el. Pot fi de acord că, pentru Marcel Ciolacu, cetățean născut în Buzău, nu e o prioritate și îi respect dreptul la opinie și opțiune.

Citește și: Ce se mai întâmplă în războiul din Ucraina

Însă, de la premierul țării nu mă așteptam să fiu informată că statul român sfidează obligațiile care îi revin ca stat membru și partener al structurilor europene.

Și, în al treilea rând, după ce ne spune că nu e „obtuz”, are și „prieteni care au relaţii cu un alt bărbat” (nu și prietene care au relații cu o altă femeie), același premier știe că „societatea românească nu e pregătită pentru o decizie în acest moment”.

Continuarea, pe Canal33


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...