Cinci sisteme de rachete americane care au schimbat soarta războiului în Ucraina | Aktual 24

Data:

spot_img

Cinci sisteme de rachete americane care au schimbat soarta războiului în Ucraina. De la lansatoarele de rachete de umăr care au doborât tancurile rusești până la sistemele sofisticate de apărare aeriană care au remodelat peisajul strategic, rachetele fabricate în SUA au apărut ca instrumente indispensabile în lupta Ucrainei împotriva unui inamic mult mai puternic, relatează Interesting Engineering.

Lansatoarele de rachete de umăr au apărut ca piese de bază în manevrele defensive ucrainene, în special în atacurile surpriză împotriva formațiunilor blindate rusești.

Folosindu-se de raza de acțiune extinsă și de formidabila lor putere de distrugere, aceste arme au perturbat eficient ofensivele rusești, câștigând timp critic pentru forțele ucrainene.

Venerabilul MANPAD Stinger, renumit pentru rolul său în conflictul sovieto-afgan, și-a găsit o nouă relevanță în fața agresiunii rusești. Utilizate pentru a lovi avioane inamice, aceste sisteme portabile au oferit unităților de infanterie un mijloc de apărare versatil și eficient.

Citește și: Secretarul județului nu a putut păcăli Curtea Supremă deși a dat vina pe președintele CJ Hunedoara

Cinci sisteme de rachete americane pentru a lovi adânc în teritoriul rusesc

Cinci sisteme de rachete americane au jucat un rol important în limitarea avansului armatei rusești în Ucraina.

Rapoartele evidențiază pierderi semnificative de tancuri rusești atribuite sistemului de rachete FGM-148 Javelin.

Dispunând de o unitate de lansare de comandă (CLU) reutilizabilă și de o rachetă modulară găzduită în tuburi de lansare de unică folosință, capacitatea sistemului Javelin de a trage și a muta rapid s-a dovedit devastatoare împotriva blindatelor inamice, vizând cu precizie punctele vulnerabile.

Într-o mișcare strategică cu puternic impact, Ucraina a folosit sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) pentru a lovi adânc în teritoriul rusesc, vizând noduri logistice, depozite de muniție, centre de comandă și poduri cruciale, perturbând liniile de aprovizionare și comunicațiile inamicului.

Continuarea în Aktual 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
9 COMENTARII
  1. Rusia este in ofensivă și bine face…poate vor termina odată cu acești ucraineni care de fapt sunt niște mercenari adunați din toate cele 40de state membre UE și NATO.. războiul trebuie sa se termine chiar dacă Ucraina v a pierde.

    • Ești un jeg uman, în loc de Ucraina puteam fi noi, atunci dacă ucrainienii ar fi scris așa ce ziceai?Apoi rușii au omorât aproape 100 000 de români tradatorule, cu acești ruși ești, băi Iudă, rușii au trimis pe front criminali, ceceni, buriați, bașchiri pe care nu i-a întrebat nimeni dacă vor să moara pentru kagebistul Putin. Ești o rușine, nu îți vine să vomiți când te uiți în oglindă? Tradătorule, urmează Basarabia, de românii din Basarabia ce vei mai scrie șoșocule, Iudă?

      • Ești un pupincurist și limbist. Dacă ar începe un război cu Rusia vei fi primul care fuge din țară, sper ca Rusia să învingă în Ucraina.

  2. Oare ?! Ucrainenii sunt în defensivă, că să nu zic degringoladă. Occidentul și USA nu vor să-i susțină corect și la timp obligandu-i să solicite o pace sau un armistițiu cu pierderi de teritorii pentru ruși. Acest lucru l-au dorit de la început. Europenii și americanii au dovedit prin aceasta că sunt slabi și nepregătiți. De acum înainte va începe era țărilor BRICS și al aliaților lor care includ țări teroriste și cu regimuri dictatoriale. Vai de noi !

  3. Dacă erau așa bune ucrainienii îi scoteau pe ruși din țară…adevărul e că rușii au unele sisteme de arme chiar mai bune decât cele americane….

  4. Rușii au doua chestii importante cu care nu se poate bate nimeni(poate China in oarece măsură).. oamenii,pe care-i sacrifica fara remușcări ,și fără număr (te ataca pina nu mai ai muniție..și s-a dovedit o strategie buna) și au resursele primare pe care le pot extrage de pe jumătate de planetă (atît cît e și Rusia că întindere)..și au un inamic condus de o șleahtă de semianalfabeți,care se cred buricul pământului,daca dau ei o lege sau enunță ei niste postulate despre lumea verde..mă pis pe mine de rîs🤣🤣🤣🤣.. UE este prea greoaie,prea fricoasa,prea comoda,prea aplecată spre involuție daca e vorba despre război..nu știu dacă ei știu,dar Rusia o știe cu siguranță..

  5. Da, americanii sunt cei mai buni la capitolul ăsta, si su o ocazie în plus să-și testeze tehnologia pe teritoriul statelor cobai….! Un motiv în plus sa încaseze miliarde pe durerea unor popoare, pe traumele unor țări și astfel acești domni Americanu cumsecade…. par doar cumsecade….! Că atare asa vom fi și noi părăsiți în vreme de nevoie, ca și ucrainenii…. căci pe ei ii vor durea undeva. Mai ales scumpul nostru zis Plăvanul…. cel mai prost președinte de la Decebal încoace… ne-a băgat pe țeavă rușilor! În caz de război ei vor fugi, sau își vor trimite familiile pe domeniile străine, cumpărate din timp, iar prostimea încorporată în armada vor lupta și vor muri pentru saradele lor! Iar când totul se va fi terminat vor reveni, si bine înțeles vor ocupa scaunele călduțe făcute de bombele rusești! Luaia-r…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...