Atelierul de sculptat și pictat dovleci destinat copiilor, anulat din cauza măsurilor de austeritate

Data:

Atelierul de sculptat și pictat dovleci destinat copiilor a fost anulat din cauza măsurilor de austeritate, a anunțat Casa de Cultură Traian Demetrescu (CCTD) din Craiova. Instituția a menționat că evenimentele din 31 octombrie 2023 nu mai au loc din cauza măsurilor de reformă bugetară asumate de premierul Marcel Ciolacu.

 „Ne cerem scuze”

Era vorba despre un atelier pentru copii, de sculptat și pictat dovleci, și un spectacol interactiv cu tema Halloween. Accesul la ambele era gratuit. 

„Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, Casa de Cultură Traian Demetrescu este nevoită să anuleze atelierul pentru copii și spectacolul interactiv Spooky Garden, evenimente cu tematică de Halloween, care anterior fuseseră anunțate pentru 31 octombrie 2023. 

„Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate”, au transmis reprezentanții CCTD Craiova.

Ciolacu: „Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli”

Pe de altă parte, Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că OUG privind reducerea cheltuielilor pentru organizarea unor evenimente nu afectează marile oraşe, unde târgurile de Crăciun aduc venituri la buget, ci comunităţile mici, unde cheltuielile în acest scop nu se justifică.

Citește și: Curent periculos antisemit pe rețelele românești de socializare în contextul războiului din Gaza

„Eu sunt foarte interesat dacă cel de la New York (târgul de Crăciun – n.r.) se va deschide. Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt nişte cheltuieli iniţiale cum se fac în toată lumea (…).

Sunt ferm convins că, de Crăciun, în municipiul Bucureşti va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, el va aduce venituri. Adevărat, nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori, să cheltuim pe beculeţe 100.000 de euro.

Aici a intervenit statul român şi mi se pare corect. Dar să nu confundăm lucrurile. N-am nicio problemă, când se interzice Târgul de Crăciun de la Viena, atunci o să-l interzic şi eu pe cel din Bucureşti”, a precizat Ciolacu la târgul INDAGRA, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 27 octombrie decretul pentru promulgarea „ordonanței austerității”, măsurile fiscal-bugetare asumate de Guvernul Ciolacu.

Articolul integral, în Știri Craiova!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...