Curent periculos antisemit pe rețelele românești de socializare, în contextul războiului din Gaza

Data:

Curent periculos antisemit pe rețelele românești de socializare, în contextul războiului din Gaza. Războiulul Israelului împotriva organizației teroriste Hamas a reactivat pozițiile antiocidentale influențate de tezele ideologului rus, Alexandr Dughin. El a devenit prezent inclusiv pe platformele de socializare din România, scrie jurnalista Sidonia Bogdan.

Prin comparație cu democrații liberali care susțin soluția celor două state pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian, ideologia eurasianismului transmite idei antisemite, anti-occidentale și susține eliberarea Palestinei de sub ocupației Israelului pe linia ideologică apropiată Hamas-ului.

Dughin speculează mai nou războiul din Orientul Mijlociu ca să stârnească populația arabă împotria Vestului.

Curentul lui Dughin este susținut în Ierusalimul de Est și în teritoriile palestiniene de preoți ortodocși palestinieni apropiați intereselor Moscovei în Orientul Mijlociu, așa cum și în Ucraina, preoții apropiați intereselor Moscovei fac propaganda Kremlinului.

Din cauza unor dispute teritoriale mai vechi cu coloniștii evrei, preoții ortodocși palestinieni împrumută un tip de discurs asemănător celui promovat de Hamas.

Citește și: Aktual24 | Nutriționista Ligia Pop, mesaj gen Olivia Steer: „Nu atingeți bonurile fiscale”

Ce spunea patriarhul Ierusalimului și întregii Palestine

De pildă, patriarhul Teofil al III-lea se plângea anul trecut că prezența creștinilor palestinieni este amenințată în Ierusalim chiar de către aceste grupuri conservatoare evreiești.

„Bisericile noastre sunt amenințate de grupuri radicale israeliene marginale.

În mâinile acestor extremiști sioniști, comunitatea creștină din Ierusalim suferă foarte mult. Frații și surorile noastre sunt victimele crimelor motivate de ură. Bisericile noastre sunt profanate și vandalizate în mod regulat.

Clerul nostru este supus unor intimidări frecvente. Intenția declarată a acestor grupuri radicale este de a stinge lumina comunității creștine din Orașul Vechi”, declara patriarhul Ierusalimului și întregii Palestine.

Foarte activ pe rețelele de socializare, inclusiv platforma X, Alexander Dugin face apel frecvent la țările islamice să fie solidare și să lupte împotriva hegemoniei occidentale.

Dughin: „Islamul este cel mai important pol într-o lume multipolară“

Ideologul rus susține viziunea Kremlinului de împărțire a lumii în poli distincți civilizaționiști, care se opun astfel ordinii internaționale liberale bazate de caracterul universal al dreptului internațional.

„Hamas la Moscova. Acest fapt spune multe despre politica noastră.

Rusia sprijină ideea unei lumi multipolare și împotriva hegemoniei americane. Islamul este cel mai important pol într-o lume multipolară, iar acum a intrat într-o confruntare directă cu Occidentul și cu Statele Unite, care au fost complet de partea Israelului și a voinței sale de a distruge toți palestinienii din Fâșia Gaza (…)”, scria Dughin pe platforma X.

Nici incidentul antisemit din aeroportul din Dagestan de aseară, când populația musulmană a luat cu asalt incinta pentru că urma să averizeze un avion din Israel, nu a trecut neobservat de ideologul rus.

Continuarea, pe pagina sidoniabogdan.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Gaza / captură video

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.
1 COMENTARIU
  1. sa nu zicem ” de la inceputurile lumii”, ci de cand a aparut religia (absolut accidental, la intersectia unui escroc cu un fraier, sau cu un grup) oamenii se dusmanesc, saboteaza si se omoara intre ei, mult mai feroce decat animalele( mai inferioare, care au scopuri precise in tot ce fac), numai ca totul este dus la rang de „uman” adica sofisticat si contrafacut, pana la sublim, adica -situatie- in care cea mai innocenta victima, este transformata in criminal*, iar aceasta datorita incorporarii homofobiei in manifestarile si „trairile” religioase, unde zealotii nu accepta ca altii sa nu fie ca ei, adica sa creada-FARA NICIUN TEMEI- in BALIVERNE…(* si mai marii criminali sunt „conducatorii religiosi”, care pentru a trai in lux (si desfrau, mascat-milioane de exemple), fara ” a ridica un pai”, incita permanent-fatis sau subtil, direct sau prin intermediari- oamenii la ura si acte de violenta, ei-intotdeauna – ei ” se spala pe maini”…Iar cand acestia sunt sustinuti de handicapati mental(dar criminali) politici, mai ales sefi de state(precum gaga de Sibiu), se ajunge la atrocitati si genocid, care -este evident, se tin lant, in special de cand ” a venit isus , pe pamant”, evidentele fiind clare, lucrurile stau de parca insasi dracu’, ar fi coborat pe pamant, cea ce confirma-macar atat!- spusa Bibliei, care enunta ca „ingerii intunericului au fost aruncati pe pamant” si nu sub pamant, precum in acceptiunea credintei populare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...