Circulaţie îngreunată pe DN 17, în Pasul Tihuţa, din cauza ninsorii şi viscolului | VIDEO

Data:

Circulaţie îngreunată în Pasul Tihuţa. Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică pentru zona de nord vest a țării, avertizând asupra condițiilor meteorologice specifice de iarnă care vor afecta această zonă.

În pasul Tihuța se circulă alternativ, cu multe blocaje, în condiții de iarnă, anunță Instituția Prefectului Județul Bistrița-Năsăud. Se intervine pentru dezăpezire cu 9 utilaje cu lamă iar echipajele rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, informează Saptamana.online.

Participanții la trafic sunt sfătuiți să evite orice deplasare care nu este necesară în această perioadă. Se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Citește și: Filorusul Dan Puric, invitat pe bani publici la Filarmonica Pitești. „Se va vorbi doar de cultură”

Comandamentul de Iarnă al municipiului Iași, mobilizat pentru un nou val de ninsoare

Primarul Mihai Chirica a anunţat că a dispus companiilor şi direcţiilor din Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iaşi să rămână mobilizate cu toate echipele şi utilajele pentru deszăpezirea oraşului şi pentru reducerea efectelor negative ale vremii, întrucât prognoza meteorologică indică ninsori de vineri seara până sâmbătă dimineaţa, concomitent cu răcirea vremii, informează Agerpres.

Edilul-şef a cerut companiilor municipale, coordonate de Citadin SA, să se axeze de vineri seară şi cât timp va fi nevoie pe degajarea de zăpadă a străzilor, intersecţiilor, trotuarelor şi trecerilor de pietoni şi să ia din timp măsuri pentru a preveni apariţia poleiului.

Pe măsură ce arterele şi intersecţiile principale sunt circulabile, echipele municipalităţii vor interveni în cartiere şi vor deszăpezi străzile secundare şi trotuarele.

Potrivit unui comunicat, o atenţie deosebită va fi acordată în acest sfârşit de săptămână căilor de acces ale unităţilor de învăţământ, spitalelor şi altor centre medicale. Totodată, va fi verificată starea sistemelor de încălzire ale unităţilor de învăţământ şi celorlalte instituţii şi firme racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Citește și: Contracte de publicitate de 1,2 milioane de lei pentru a lăuda realizările primăriței Olguța Vasilescu

Circulaţie îngreunată și pe drumuri naționale din Neamț

Traficul rutier a fost oprit vineri după-amiază pe DN 12 C, între localităţile Bicaz-Chei – Lacul Roşu, şi pe DN 15, între localităţile Grinţieş – Tulgheş, din cauza zăpezii depuse pe carosabil.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, în judeţul Neamţ, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, iar din cauza zăpezii depuse pe carosabil traficul rutier este oprit pe DN 12 C, între localităţile Bicaz-Chei – Lacul Roşu, şi pe DN 15, între localităţile Grinţieş – Tulgheş.

Citește și: Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Prefectura Bistrița-Năsăud / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related