Ciucă a ținut primul discurs de prezidențiabil. Ce nemulțumiri sunt în PNL la adresa lui

Data:

Mai mulți lideri din PNL recunosc că impunerea lui Nicolae Ciucă în fruntea partidului a fost o dorință a președintelui Klaus Iohannis. În doar șase luni, președintele PNL începe să fie contestat chiar din interior pentru modul în care negociază cu PSD. Ciucă propune, însă, „un nou PNL”.

Generalul Ciucă nu se gândea în urmă cu patru ani că va face politică. Își declara public, în 2018, intenția de a rămâne militar de carieră, fiind în acel moment șef al Statului Major al Apărării.

De atunci a devenit general în rezervă, beneficiază de o pensie militară de 18.000 de lei lunar, iar la dorința președintelui Iohannis, după cum a dezvăluit Ludovic Orban, a devenit senator PNL în 2020.

Tot cu sprijinului președintelui a obținut funcția de premier, conduce un guvern de Coaliție PNL – PSD – UDMR și a fost ales președinte al PNL la Congresul din aprilie 2022, potrivit mărturiilor din partid. O carieră fulminantă în politică.

Citește și: Merită România să intre în Schengen?

Cariera sa de premier ar trebui să se termine în mai 2023, când, potrivit Protocolului PNL – PSD, funcția ar trebui să revină social-democraților.

Marcel Ciolacu se încălzește puternic de pe margine și pare că a luat deja frâiele guvernării, potrivit unor lideri din PNL. Lui Nicolae Ciucă i se pregătește funcția de președinte al Senatului.

Văzut drept o soluție oportună pentru conducerea PNL, unii liberali încep să regrete ascensiunea lui Nicolae Ciucă; momentan, doar în cadru informal sau în discuțiile purtate în ședințele de partid.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: gov.ro)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Vorbe, vorbe goale. Ce ne spune gângavul doctor, plagiator? Că de un an PNL stă pe piciorele lui Marcel? Se pare că da din moment ce au devenit toți niște papagali vânați de aquila PSD. De fapt o caracatiță care a pus de peste treizeci de ani stăpânire peste această țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...