Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase | Aktual24

Data:

Clanul Piedone și firmele norocoase cu contracte grase. În perioada 2021 – 2022, două societăți aparținând unor apropiați ai primarului de la Sectorul 5 au făcut bani frumoși pe seama instituției.

Într-o plângere adresată Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de către un fost director din Primăria Sectorului 5, aflată în posesia aktual24.ro, apare o informație halucinantă legată de firmele norocoase care au obținut contracte grase cu instituția condusă de Cristian Popescu Piedone.

Au crescut și cifrele de afaceri

Astfel, în perioada 2021-2022, două firme conduse de Matei Iulian Nicolae au câștigat contracte de 1,1 milioane de euro cu Directia Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC) Sector 5.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Firmele se numesc Actual David SRL și Actual Dominic SRL (care și-a schimbat denumirea în Add Terra Consctruct SRL).

Conform sesizării către Direcția Națională Anticorupție (DNA), denumirea firmelor este dată de numele unor persoane extrem de apropiate de Piedone.

Astfel, David (Actual David SRL) este numele fiului lui Vlad Popescu Piedone, fiul primarului Piedone și actual candidat la Primăria Sector 5.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Clanul Piedone și firmele. Un obicei devenit tradiție în clanul Piedone

De asemenea, Dominic (Actual Dominic SRL) este numele celui de-al doilea copil al lui Iulian Carlogea (administrator public al Sectorului 5), Dominic Nicholas.

Conform site-urilor de specialitate, cifrele de afaceri ale celor două firme au explodat după ce Piedone a ajuns primar în Sectorul 5.

Iulian Carlogea este nepotul lui Cristian Popescu Piedone, el fiind fiul Vioricai Carlogea, sora Iuliei Popescu (soția lui Piedone).

Fratele lui, Liviu Viorel Carlogea, a ajus și el director executiv al Poliției Locale Sector 5. Un al treilea frate, George Cristian, este consilier local.

Obiceiul de a include numele copiilor în denumirea firmelor pe care le controlează cei din clanul Piedone are vechime în această familie.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

( sursa foto: aktual24.ro )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Merită să iubim Bucureștiul: capitala cărților bune la Bookfest

Merită să iubim Bucureștiul: capitala cărților bune la Bookfest....

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, care intimidează prin procese în care cer despăgubiri uriașe

Nicușor Dan acuză mafia imobiliară din București, despre care...