Contract de 860 de milioane de euro pentru cea mai dificilă secțiune a Autostrăzii Sibiu – Pitești

Data:

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului montan de pe Valea Oltului, secțiunea 2 de pe A1 Sibiu – Pitești, a fost semnat luni cu o asociere de firme din Turcia pentru circa 860 de milioane de euro.

Oferta turcilor a fost singura depusă la licitație încă din octombrie 2021. Tronsonul de la Boița la Cornetu este poate cel mai dificil de pe Sibiu – Pitești, va fi construit exact pe valea Oltului, va avea peste 31 de km lungime, 7 tuneluri, 27 de viaducte, 22 de poduri și un ecoduct lung de peste 200 de metri.

Contractul a fost semnat luni de către CNAIR cu asocierea de firme turcești MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Contractul a fost semnat pe 4.250 miliarde de lei fără TVA (circa 860 milioane de euro) și prevede 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.

Oferta turcilor a fost singura depusă, încă din octombrie 2021, asta după ce anterior în ultimă etapă a licitației CNAIR se calificaseră în total șase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Pro Infrastructura, despre autostrada Sibiu – Pitești: „Ni se arată de ce nu vom circula pe toată autostrada mai devreme de 10 ani”

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...