Dependent de droguri la doar 14 ani. „Pe toţi cei din jur am încercat să-i manipulez”

Data:

Dependent de droguri la doar 14 ani. „Stările de sevraj m-au adus la disperare. Am avut coşmaruri repetitiv, în fiecare noapte, transpiram, nu voiam mâncare, nu voiam să vorbesc cu nimeni…”, povesteşte un orădean a cărui adolescenţă şi primii ani ai tinereţii nu l-au avut protagonist pe el, ci drogurile.

O incursiune în trecutul apropiat al tânărului, pe care, pentru a-i proteja identitatea, BIHOREANUL îl numeşte Robert, dezvăluie cum poate fi distrusă viaţa unui dependent, cât de uşoară este trecerea la un comportament deviant şi cum acţiunile de prevenţie în aceste cazuri nu prea funcţionează…

Un fum

Primul fum l-a tras la 14 ani, la câteva zile după ce a început clasa a IX-a la o şcoală bună din oraş. Îşi aminteşte cum s-a dus împreună cu prietenul lui cel mai bun, pe atunci de 12 ani, la un magazin din centru unde se vindeau, la liber, noile substanţe psihoactive (NSP) cunoscute ca etnobotanice.

Citește și: Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit

Pe atunci, la finalul lui 2009, erau legale, erau la modă, iar ei erau curioşi. Şi-au luat un plic cu ierburi cu doar 20 lei şi şi-au rulat două ţigări. Mulţi ani la rând n-a mai trecut o zi în care Robert să nu consume droguri.

„M-a relaxat instant, am simţit că este o piesă de puzzle lipsă din viaţa mea. Am simţit cum mi-a dispărut anxietatea”, îşi aminteşte el.

Citește și: Asociaţia Forumul Judecătorilor: „Solicităm Curții de Conturi să verifice modalitatea de plată a procentelor din tranșele salariale restante din 2023”

Dependent de droguri la doar 14 ani

A continuat să cumpere, iar când „magazinele de vise” s-au închis la începutul lui 2010, când etnobotanicele au fost interzise în România, el era deja dependent. Au apărut primii dealeri, preţurile erau cam aceleaşi, iar el voia cantităţi tot mai mari.

Nu-i mai ajungeau cei 20 lei, aşa că a început să ceară mai mult de la părinţi, să vândă lucruri din casă, chiar şi bijuterii, pe care le ducea la amanet.

Continuarea în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Populismul şi obsesiile extremiste | Puterea a Cincea

Populismul şi obsesiile extremiste par să renască, după o...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...