Dezvoltatorii imobiliari din Iași s-au pâns șefului ANPC cât de greu se emit autorizațiile de construire | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Dezvoltatorii imobiliari din Iași s-au plâns de cât de greu se emit autorizațiile de construire: Directorul general al ANPC a fost, ieri, prezent la Iași într-o vizită de lucru. Acesta s-a întâlnit cu mai mulți constructori, dar și cu reprezentanți ai acestora, în cadrul unei acțiuni de informare, desfășurată simultan, la nivel național, privind legislația în domeniul protecției consumatorilor de către dezvoltatorii imobiliari.

Citește și: Percheziții într-un dosar privind ilegalități în comerțul cu material lemnos VIDEO – PRESShub

Unii dezvoltatori au vorbit despre autorizațiile de construire și cât de greu sunt eliberate la Iași. „La noi, în Iași problema cea mai groasă este primăria. Autorizația de construcție nu se eliberează decât după 3, 4, 5 sau 6 ani. Ați știut asta?”, l-a întrebat retoric pe șeful ANPC, omul de afaceri Lucian Caras. Deloc surprins, directorul ANPC, Paul Anghel i-a transmis că la fel se întâmplă și în București, amintind subtil despre viitoarele alegeri și despre ocazia fiecăruia de a vota și schimba ceea ce nu funcționează.

Citește și: Un candidat PSD din Giurgiu spune că va folosi sute de camere video şi drone ca să prevină mita electorală

10 acțiuni de control la dezvoltatorii imobiliari, într-un an și jumătate

La Iași, din 2023 și până în prezent, potrivit datelor puse la dispoziție ZdI, de către comisarul șef regional al ANPC, Monica Pintilie, au fost efectuate 10 acțiuni de control, iar în cazul a 3 operatori economici au fost descoperite și abateri. Este vorba despre neafișarea pe site a  plachetelor SAL-SOL, neafișarea plachetei cu telefonul consumatorului – 0219551, neafișarea pe site a unui  link vizibil în homepage denumit PROTECȚIA CONSUMATORILOR -ANPC și neafișarea la punctul de lucru a informațiilor privind denumirea operatorului economic și codul unic de înregistrare de la Registrul Comerțului.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...