Două societăți din subordinea Primăriei Oradea vor să-și facă sedii de milioane de euro

Data:

Două societăți din subordinea Primăriei Oradea pregătesc construirea de noi sedii, în valoare de milioane de euro, în Parcul Industrial II din strada Ogorului. „Au nevoie de ele”, susține primarul Florin Birta.

Cele două societăți sunt Compania de Apă Oradea (CAO) și Oradea Transport Local (OTL). Construirea de noi sedii pentru cele două societăți vine în contextul în care în Oradea sunt peste 200 de străzi sunt încă acoperite cu pământ deoarece Compania de Apă Oradea a întârziat cu doi ani extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, iar tramvaiele OTL circulă grupate și rar, parcă de teamă să nu le atace buldozerele de prin oraș.

Citește și: Comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. PSD și PNL s-au înțeles pe strategia electorală

Un proiect contestat

Scandalul a izbucnit în ultima ședință a Consiliului Local de anul trecut. Consilierii opoziției, din UDMR și PSD, au protestat. „Eu cred că acești 11 milioane euro (n.r. – echivalentul celor 55 milioane lei) ar trebui să îi cheltuim pe orădeni și după aia pe un sediu pentru CAO în Parcul Industrial. E o risipă de bani. Vă rog să retrageți (n.r. – proiectul de HCL)”, a cerut liderul grupului UDMR, Szabó József.

La rându-i, consilierul PSD Liviu Sabău Popa (foto) a susținut că suma ar putea fi cheltuită mai înțelept: „Cu cei 55 milioane lei am putea să reabilităm 70 de blocuri cu patru etaje pentru 5.000 de orădeni sau să asigurăm apa și canalizarea pentru toate cartierele în dezvoltare”.

Studiul de fezabilitate al investiției a fost adoptat însă fără emoții, cu voturile grupului PNL, majoritar în Consiliu. Apoi, la începutul lunii februarie, la votarea bugetului local pe anul în curs, Primăria a alocat pentru construirea noului sediu al CAO, rapid și fără discuții, primele 2 milioane. De altfel, Compania deja pregătește documentația pentru licitația de proiectare și construire a imobilului, care ar urma să fie ridicat în 3 ani.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...