ECLER HUBs și Ambasadori ECLER – Împotriva Traficului de Persoane 2023

Data:

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică anunță lansatrea ECLERHUBs și Ambasadori ECLER (Împreună împotriva traficului de persoane).

ECLER HUBs va reuni grupuri locale de profesioniști activi ce doresc să se implice în activități de informare și prevenire a traficului de persoane. Primele activități sunt pregătite pentru luna octombrie în vederea celebrării Zilei UE anti-trafic de persoane (18 octombrie).

Programul de Ambasadori ECLER reunește tineri (elevi si studenți) care doresc să se implice activ în prevenirea traficului de persoane sub coordonarea ECLER.

Ambasadorii vor fi pregătiți pentru a realiza activități de informare, vizionare de film, joc de rol, precum și implicare în organizarea activităților județene/locale de celebrare a Zilei UE anti-trafic de persoane (18 octombrie) și a Zilei libertății (16 martie), alăturându-ne mișcării globale coordonate de CNN International. 

„Vrem ca ÎMPREUNĂ să o transformăm într-o mișcare națională”

Aceste două comunități se vor sprijini local în vederea organizării de evenimente de informare și prevenire a traficului de persoane. 

Citește și: Refuzul steriletului. De ce nu mai vor ginecologii să-l monteze femeilor fără copii

„Ne-am propus să începem toamna alături de dumneavoastră, cu lansarea ECLER HUBs (Împreună împotriva traficului de persoane) ca grupuri locale de profesioniști activi ce doresc să se implice în activități de informare și prevenire a traficului de persoane.

ECLER HUBs sunt lansate în urma solicitărilor venite din partea participanților la activitățile desfășurate în cadrul proiectelor implementate în 2022-2023 și dorința acestora de a contribui la activități de informare și prevenire a traficului.

Primele activități le pregătim pentru luna octombrie în vederea celebrării Zilei UE anti-trafic de persoane (18 octombrie). Un alt moment în care vom realiza activități naționale de informare (preferabil în toate județele) cu ajutorul colegilor care se vor implica în aceste HUB-uri este 16 martie – Ziua libertății, alăturându-ne mișcării globale coordonate de CNN International.

În Romania, ECLER împreună cu Consiliul Județean Argeș, prin CJRAE, a organizat prima activitate pilot în 2022 care a avut un mare succes, fiind preluată de Știrile TVR.

TVR a devenit partener al acestui eveniment, alături de G4Media, EduPedu, DeFapt.ro și PressHub.

Cei care doresc să se alature acestei actiuni pe care vrem ca IMPREUNA sa o transformam intr-o miscare nationala de informare si prevenire a trafiului de persoane sunt rugați să completeze formularul online.
Local se va alătura activitatilor dumneavoastră și comunitatea de Ambasadori ECLER, care reunește tineri (elevi și studenți) care doresc să se implice activ în prevenirea traficului de persoane sub coordonarea ECLER.

Ambasadorii vor fi pregătiți pentru a realiza activități de informare, vizionare de film, joc de rol, precum și implicare în organizarea activităților județene/locale.

Vă așteptăm alături de noi pe cât mai mulți, chiar dacă veți face doar o activitate de informare sau două pe an.

Împreună suntem mai puternici!”, transmite Silvia Tăbușcă, lector universitar doctor și coordonator al Programului de Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică.

Află mai multe

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...