Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Care e planul copreședintele Partidului REPER

Data:

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Copreședinta Partidului REPER l-a avut alături pe fostul premier şi comisar european Dacian Cioloș, pe eurodeputatul și copreședintele REPER Dragoș Pîslaru, și reprezentanți ai societății civile.

Ramona Strugariu a vorbit despre prioritățile sale pentru primăria Cluj-Napoca, precum și despre motivele care stau la baza deciziei ei de a-și asuma această candidatură.

Citește și: Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

„Îmi doresc o dezvoltare urbană care să țină cont de nevoile oamenilor”

Copreședinta REPER a declarat că își dorește, printre altele, o administrație deschisă și transparentă, care să asculte cetățenii, interesată în mod real de problemele din cartierele lor, dar și care să încurajeze clujenii să se implice în procesul decizional şi în viața comunității în care trăiesc, după modelul altor orașe europene.

„Partidul REPER a dezvoltat deja o aplicație în acest sens, pe care o va lansa în curând și unde clujenii vor putea semnala punctual problemele lor.

Îmi doresc o dezvoltare urbană care să țină cont de nevoile oamenilor. De la nevoile acute, din cartiere fără infrastructură școlară, recreațională, cu străzi cu un regim juridic incert sau neconectate, până la proiectele bune, cu investiții masive, care trebuie să se întâmple.

Sunt peste 4 miliarde de euro angajați declarativ în proiecte majore de infrastructură, dar ele nu se pot realiza simultan și cel puțin o parte dintre ele trebuiau deja realizate, ca maximă prioritate, mă gândesc în mod special la centura ocolitoare și trenul metropolitan”, a declarat Ramona Strugariu, potrivit unui comunicat al partidului.

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Printre prioritățile amintite în timpul lansării de candidatură se numără și mai multe inițiative pentru un oraș verde, rezilient climatic, cu cât mai puțină poluare pentru locuitorii săi:

„Lansez din prima lună de mandat proiectul Fiecare clujean cu copacul lui, iar până la final de mandat, pe lângă extinderea spațiilor verzi din oraș, trebuie să mai plantăm împreună o pădure pentru Cluj. Ca să ajungem la standardele OMS și de reziliență climatică, ne trebuie 50 mp de spațiu verde pentru fiecare om din oraș.

În Valencia, campioana verde europeană în 2024, 97% dintre locuitori se află la 300m de o arie urbană verde. Someșul are un potențial foarte mare din perspectiva biodiversității. Trebuie să continuăm îmbunătățirea culoarului verde albastru până când suntem mândri de acest proiect”, a menționat copreședinta REPER.

Citește și: Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura: „Îmi doresc un hub pentru tineret la Cluj Napoca”

Administrația locală poate fi un facilitator important şi poate negocia cu dezvoltatorii imobiliari pentru ca, etapă cu etapă, să avem un fond consistent de locuințe accesibile pentru tineri la Cluj Napoca, consideră Ramona Strugariu.

Citește și: Student român decorat pentru invențiile sale: aplicaţii militare, o casă inteligentă și o staţie meteo autonomă

Creşele, grădinițele – tot ce înseamnă infrastructură pentru educație – fac parte dintr-un program atent la nevoile oamenilor tineri şi activi profesional.

„Îmi doresc un hub pentru tineret la Cluj Napoca şi un oraş mai ofertant pentru antreprenorii noilor generații, mai predictibil pentru un mediu de afaceri tânăr care îşi dezvoltă deja proiectele în comunitate şi aşteaptă ca administrația să fie un partener. Vreau pe site-ul primăriei o hartă cu oportunități de finanțare europeană pentru tineri, bani europeni pentru IMM-uri, pentru energie verde; sunt ghiduri publicate deja de mine ca europarlamentar, le facem bune practici la Cluj.

Un oraş al tinerilor înseamnă si sprijin pentru cei vulnerabili/uitați/instituționalizați – de la banalele documente de identitate pana la un plan pentru viitor la care administrația poate pune umărul, cu programe de orientare pentru cariera profesională sau oportunități de ucenicii.

Îmi doresc să facem noi paşii către tineri şi să propunem programe de stagii în administrație publică locală pentru ei”, a menționat Ramona Strugariu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: captură video Ramona Strugariu / Facebook

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei: Biroul Electoral al...

Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României | Puterea a Cincea

Cozmin Guşă și candidatura la Preşedinţia României. Controversatul politician...