NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

Data:

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ, o misiune dificilă, dar dusă la capăt cu succes de către specialiștii de top.

Lansată în urmă cu aproape o jumătate de veac și construită inițial pentru a rezista 5 ani în spațiu, Voyager 1 își continuă misiunea și acum.

Citește și Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Cel mai îndepărtat obiect creat de om din univers

„Contactul a fost restabilit” – acesta a fost mesajul pe care oficialii NASA l-au împărtășit după ce agenția a restabilit contactul complet cu sonda spațială Voyager 1, cel mai îndepărtat obiect creat de om din univers, au anunțat oamenii de știință, potrivit Aktual24.

Pentru prima dată din noiembrie, sonda spațială returnează acum date utilizabile despre starea sistemelor sale tehnice de la bord, a precizat NASA într-un comunicat de presă.

Sonda de pionierat, în vârstă de 46 de ani, aflată acum la aproximativ 15,1 miliarde de kilometri de Pământ, a sfidat continuu așteptările privind durata sa de viață, pe măsură ce se aventurează mai departe pe teritoriul necunoscut al cosmosului.

Citește și Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Nu a fost la fel de ușor ca și cum ai apăsa Control-Alt-Delete, dar experții de top de la NASA și CalTech au reușit să repare computerul vechi de la bordul sondei care a cauzat întreruperea comunicațiilor – cel puțin pentru moment.

NASA a reparat computerul sondei Voyager. Transmitea date ilizibile

O problemă la computerul de la bordul Voyager 1, pe 14 noiembrie 2023, a corupt fluxul de date științifice și tehnice pe care sonda le trimitea pe Pământ, facandu-le ilizibile.

Deși semnalul radio de la sonda spațială nu și-a încetat niciodată conexiunea cu operatorii de control de la sol de pe Pământ în timpul problemei informatice, acest semnal nu a mai transportat date utilizabile din noiembrie, a precizat NASA.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...