Facebook și Instagram, acuzate că pun în pericol sănătatea mentală și fizică a tinerilor

Data:

Aflat deja în vizorul justiției, gigantul Meta a fost dat în judecată marți de 40 de state americane, care acuză aplicațiile sale Facebook și Instagram că afectează ”sănătatea mentală și fizică a tinerilor”, transmite rfi.fr. ”Meta a folosit tehnologii puternice și fără precedent (…) pentru a prinde în capcană tinerii și adolescenții doar pentru a face profit”, arată procurorii în introducerea plângerii, în care compania este de asemenea acuzată că a colectat date despre copii cu vârsta sub 13 ani, încălcându-și obligațiile care îi revin în temeiul Legii privind protecția vieții private online a copiilor.

„Companiile de social media, inclusiv Meta, au contribuit la o criză națională de sănătate mintală a tinerilor și trebuie să fie trase la răspundere”, a declarat procurorul general al New York-ului, Letitia James, unul dintre cei 33 de procurori generali implicați în acest proces, citat de BBC.

Citește și 16 salarii anuale pentru salariații ASF

„Suntem dezamăgiți că, în loc să lucreze în mod productiv cu companiile din întreaga industrie pentru a crea standarde clare, adecvate vârstei pentru numeroasele aplicații pe care le folosesc adolescenții, procurorii generali au ales această cale”, a transmis un purtător de cuvânt al Meta. Meta, precum și alte companii de social media, se confruntă deja cu sute de procese în SUA intentate de familii, tineri și districte școlare din cauza impactului asupra sănătății mintale.

Dar aceasta este cea mai mare acțiune de până acum, comentează BBC. Ea survine în urma unei anchete asupra practicilor companiei în 2021 de către mai mulți procurori de stat, după ce un denunțător, Frances Haugen, a mărturisit în SUA că firma știa că produsele sale ar putea dăuna copiilor. Statele americane care au depus plângerea cer despăgubiri financiare și oprirea presupuselor practici dăunătoare ale Meta. Mai multe, în RFI Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...