Armata ucraineană insistă că rachetele rusești au pătruns în spațiul aerian al României. MApN neagă

Data:

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Yurii Ihnat, a repetat afirmația comandantului Valerii Zalujnîi conform căreia două rachete rusești lansate pe Ucraina pe 10 februarie au intrat în spațiul aerian al României, țară membră NATO. Ministerul român al Apărării a negat anterior afirmațiile comandantului-șef ucrainean.

Sistemul radar ucrainean a înregistrat două rachete de croazieră rusești Kalibr zburând în spațiul aerian al României și Republicii Moldova în timpul celui de-al 14-lea atac cu rachete în masă al Rusiei asupra Ucrainei, a declarat Ihnat într-o conferință de presă care a urmat loviturii rusești, scrie Kiev Independent.

Acesta a menționat atunci că Ucraina așteaptă date de la sistemele de supraveghere și de la radarele partenerilor internaționali pentru a confirma acest lucru.

Citește și: General ucrainean: Două rachete lansate de Rusia au traversat România și Republica Moldova. Ce spune MApN

Totuși, ministerul român al Apărării a publicat o declarație în care recunoaște că racheta a intrat într-adevăr în spațiul aerian al Moldovei, trecând, se pare, la doar 35 de kilometri de granița cu România, în drum spre Ucraina.

Moldova a confirmat afirmația Ucrainei despre intrarea unei rachete rusești în spațiul său aerian și l-a convocat pe ambasadorul Rusiei.

Citește și: SUA nu au niciun indiciu privind o ameninţare militară la adresa României sau Republicii Moldova

Nu este prima dată când Rusia folosește spațiul aerian al altor state pentru a efectua atacuri cu rachete împotriva Ucrainei. Potrivit lui Ihnat, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost folosit de cel puțin trei ori pentru a efectua lovituri cu rachete asupra regiunilor de vest și centrală ale Ucrainei.

Rusia a lansat 71 de rachete asupra Ucrainei pe 10 februarie în cea mai recentă lovitură în masă, dintre care 61 au fost doborâte de apărarea aeriană a Ucrainei, potrivit Forțelor Aeriene.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Efectul sancțiunilor împotriva Rusiei și Iranului este limitat, dar nu prea există alternativă

Sancțiunile împotriva Iranului există de 40 de ani iar...

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...