Mesaj antisemit proiectat peste Casa Anne Frank din Olanda

Data:

Fundația Anne Frank a depus vineri o plângere penală pentru un mesaj antisemit proiectat de persoane necunoscute, la începutul săptămânii, pe Casa Anne Frank din Olanda.

În noaptea de 6 februarie, textul proiectat pe exteriorul clădirii a scris greșit prenumele lui Frank. Mesajul afirma: „Ann Frank, inventatoarea pixului”, sugerând că jurnalul tinerei evreice, care a fost ucisă într-un lagăr de concentrare nazist în 1945, ar fi fals.

Mesajul se referă la o teorie a conspirației de extremă dreaptă, conform căreia jurnalul a fost scris cu un pix, instrument care a început să fie folosit pe scară largă abia după al Doilea Război Mondial.

Citește și: Un contabil cu mai multe afaceri controversate obține 160 milioane de lei de la CFR pentru refacerea căii ferate

Un videoclip al proiecției a fost difuzat ulterior într-un grup privat Telegram.

„Nu este loc pentru antisemitism în țara noastră”, a spus premierul Mark Rutte, citat de agenția germană de presă dpa. „Nu putem și nu trebuie să acceptăm niciodată acest lucru”.

Potrivit Casei Anne Frank, „făptuitorii atacă autenticitatea jurnalului Annei Frank și incită la ură”. Ei neagă, de asemenea, Holocaustul și uciderea a câteva milioane de evrei de către naziști.

După ce a fugit din Germania, Anne Frank a trăit ascunsă cu familia ei și o altă familie într-o anexă secretă din Amsterdam, unde și-a scris jurnalul.

Familiile au fost trădate, descoperite și deportate. Anne a murit în lagărul de concentrare Bergen Belsen în primăvara anului 1945.

Citește și: Austria a convins UE că sunt probleme la frontiere. Și nu este chiar o veste bună pentru noi

Jurnalul ei a fost publicat după sfârșitul războiului, iar casa unde a stat ascunsă este acum vizitată de peste 1 milion de oameni în fiecare an.

Recent, au avut loc mai multe incidente antisemite similare în Olanda, în care mesaje extremiste de extremă dreaptă au fost proiectate pe clădiri publice binecunoscute. Nu există indicii concrete despre făptuitori.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Teoria conspirației antisemită proiectată pe Casa Anne Frank din Amsterdam, 9 februarie 2023 – Credit: Anonim/Telegram

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din Vietnam | Aktual 24

Piloții ucraineni folosesc acum tactici americane din războiul din...

Protest la Tesla Germania. Protestatarii au încercat să intre cu forța în fabrică

Protest la Tesla Germania. Activiștii au încercat să pătrundă...

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...