FOTO Aurora boreală, vizibilă în mai multe zone din România

Data:

Un fenomen spectaculos este vizibil duminică seară pe cerul României – o auroră boreală roşiatică a fost imortalizată în mai multe zone din ţară.

Potrivit site-ului de specialitate AstroInfo, locuitori din mai multe județe ale țării au semnalat fenomenul.

„Aurora boreală vizibilă Acum din România!!! Fotografiile au fost realizate acum câteva minute din judeţul Timiş… Relatări şi fotografii sunt din mai multe zone din ţară: Timiş, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea, etc”, a scris AstroInfo pe Facebook. „Aurora Boreală pe cerul României; aceasta a putut fi observată şi raportată din toate zonele ţării…”, a notat şi pagina Furtuni România – Prognoze, avertizări şi analize meteo.

Citește și Şase ţări arabe cer SUA să pună capăt imediat ofensivei israeliene din Gaza

Fenomenul a fost semnalat în această seară şi în alte țări din Europa, precum Cehia, Ungaria sau Republica Moldova. Specialiștii spun că este vorba despre o situație extrem de rară – fenomenul fiind, în mod normal, vizibil doar din regiunile nordice, notează debraila.ro. Aurorele de culoare roșie sunt rare și sunt produse de particulele de oxigen situate la înălțimi de peste 320 kilometri. Moleculele de azot produc aurore boreale de culoare albastră sau albastră-purpurie.

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală. (În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă).

Sursa foto – Astro Info

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...