Şase ţări arabe cer SUA să pună capăt imediat ofensivei israeliene din Gaza

Data:

Şase ţări arabe cer SUA să pună capăt imediat ofensivei israeliene din Gaza. Miniştrii de externe din şase ţări arabe i-au cerut sâmbătă secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, „încetarea imediată” a ofensivei israeliene împotriva Gaza, pentru a pune capăt „catastrofei” din enclava palestiniană, şi au considerat că este „inacceptabil să o justifice” sau „să o califice drept autoapărare”, informează Agerpres.

„Acesta este un război aprig care ucide civili, le distruge casele, şcolile, spitalele, moscheile şi bisericile şi nu poate fi justificat şi nici nu va aduce securitate Israelului sau pace în regiune”, a insistat ministrul de externe iordanian, Ayman al Safadi, într-o conferinţă de presă cu Blinken şi cu omologul lor egiptean, Sameh Shoukry.

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a declarat sâmbătă că Israelul îl va „găsi” şi „elimina” pe liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, Yahya Sinouar. „Îl vom găsi pe Sinouar şi îl vom elimina”, a afirmat Gallant în timpul unei conferinţe de presă la Tel Aviv. „De acest şabat noi am dus lupte dificile în interiorul Fâşiei Gaza. Am terminat încercuirea (oraşului Gaza) şi forţele noastre operează dinspre sud şi nord”, a continuat el. „Iar pentru a face aceasta, am intrat în zone rezidenţiale”, a mai anunţat Yoav Gallant.

Guvernul Hamas a suspendat evacuarea de cetăţeni străini şi cu dublă cetăţenie spre Egipt, din cauza refuzului Israelului de a lăsa să plece răniţi palestinieni spre spitale egiptene. „Niciun deţinător de paşaport străin nu va putea părăsi Fâşia Gaza înainte ca răniţii care trebuie să fie evacuaţi din spitalele din nordul Fâşiei Gaza să poată fi transportaţi spre terminalul de la Rafah”, punct de trecere între teritoriul palestinian şi Egipt, a declarat sâmbătă un responsabil palestinian. Totodată, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al Qassam, Abu Obeida, a anunţat că atacurile Israelului împotriva Fâşiei Gaza au provocat moartea a peste 60 de ostatici. „Din 7 octombrie până în prezent, bombardamentul sionist barbar al Gazei a provocat pierderea a peste 60 de prizonieri inamici”, a declarat purtătorul de cuvânt al aripii armate a grupării islamiste Hamas.

Citește și: Greva foamei pentru Alina Apostol, românca închisă în condiții grele în China

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au discutat Iohannis și Biden la Casa Albă | Deutsche Welle

Ce au discutat Iohannis și Biden la Casa Albă,...

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei

Monumente importante vor fi iluminate de Ziua Europei, astfel...

Mesaj delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin | Aktual24

Mesaj delirant al lui Steven Seagal, după ce acesta și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova,...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...