Franța și-a trimis oficial primii militari în Ucraina, ei sunt membri ai Legiunii Străine. Cum va reacționă NATO? (Aktual24)

Data:

Franța a trimis primele sale trupe în mod oficial în Ucraina. Acestea au fost desfășurate în sprijinul Brigăzii 54 mecanizate independente ucrainene din Slaviansk. Soldații francezi provin din Regimentul 3 Infanterie al Franței, care este unul dintre principalele elemente ale Legiunii Străine.

Grupul inițial de trupe franceze număra aproximativ 100 de soldați. Aceasta este doar prima tranșă din cei aproximativ 1.500 de soldați ai Legiunii Străine franceze programați să ajungă în Ucraina.

Citește și: Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Aceste trupe sunt detașate direct într-o zonă de luptă fierbinte și sunt destinate să-i ajute pe ucraineni să reziste avansurilor rusești în Donbas. Primii 100 sunt specialiști în artilerie și supraveghere.

Președintele promite sprijin de luni de zile

De luni de zile, președintele francez Emanuel Macron amenință că va trimite trupe franceze în Ucraina. El a găsit puțin sau deloc sprijin din partea țărilor NATO, în afara de susținerea Poloniei și a statelor baltice. Se presupune că SUA se opun trimiterii de soldați NATO în Ucraina (în afara de consilieri).

Citește și: Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Franța însăși nu are multe trupe pe care să le trimiță în liniile de luptă din Ucraina, în cazul în care guvernul francez ar dori să facă acest lucru. Potrivit rapoartelor, în prezent, Franța nu poate susține o desfășurare peste hotare a unei divizii complete și nu va avea această capacitate decât cel mai devreme în 2027.

Decizia de a trimite legionari străini este, în sine, un compromis francez deosebit. Franța nu își desfășoară armata națională și, în afara de numărul mic de ofițeri, oamenii trimiși nu sunt cetățeni francezi.

Potrivit analiștilor, decizia Frântei are doua semnificații. În primul rand, îi permite lui Macron să trimiță trupe în Ucraina și să se comporte ca un tip dur fară a întâmpina prea multa opoziție acasă.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...