Răzvan Ionaşcu, anticar în Marea Britanie: „Pentru localnici, Regina Elisabeta «a fost acolo dintotdeauna»”

Data:

Intrarea în istorie a Reginei Elisabeta a II-a a dat naştere unor „copleşitoare dovezi de respect„, aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”. Dincolo de imagini, de reportaje, de live-uri şi articole, noi am vrut să aflăm cum se simte cu adevărat atmosfera din comunităţile locale britanice.

Anticarul Răzvan Ionaşcu, gălăţeanul pe care pasiunea pentru istorie l-a urmărit toată viaţa – drept dovadă „din Vadul Ungurului a ajuns business associate la Portsmouth” – după cum aţi putut afla din paginile de Diaspora din 24 iulie 2020 -, a acceptat invitaţia noastră de a ne povesti cum au primit localnicii vestea decesului Reginei şi cum este perceput noul Rege Charles al III-lea.

Citește și: 10 oameni, ținuți ca sclavi la ferma din Bihor a unui agricultor bogat

„Într-o zi călduroasă a unei primăveri englezeşti mă găseam, cântând cu voce tare şi îmbrăcat ca de duminică „God save the Queen”, împreună cu mulţi alţi oameni adunaţi de prin toată lumea, la Registry Office, în oraşul Portsmouth, locul în care părinţii îşi „înmatriculează” copiii, iar Monarhul, ca un veritabil părinte ce se află, supuşii.

Acesta a fost începutul drumului meu personal cu monarhia engleză şi cu Majestatea Sa, căreia i-am jurat credinţă împreună cu câţiva alţi români şi alţi cetăţeni ai lumii. A fost o zi frumoasă pe care nu o voi uita niciodată.

De asemenea, nu voi uita după-amiaza ploioasă de început de toamnă când bunul meu prieten Nicolae, şi el gălăţean prin adopţie, m-a sunat în timp ce eram la volan ca să îmi spună cu o voce tremurândă că Regina nu mai este. Am spus amândoi „Odihnească-se în pace!” şi „God save the King!” şi am tăcut câteva secunde bune după.

Continuarea, în VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce se intimpla este ceva nu numai surprinzator dar este ceva ce nu priveste in intregime regalitatea si respectul datorat regalitatii ci mai degraba respectul fata de „ OMUL ” Elisabeta a doua .Acest respect a depasit cu mult granitele Marii Britanii . „Localnicii ”au stiut primii ca vor fi aratati intregii lumi si au reactionat pe masura .Pastrind proprtiile doar noul „ OM ” Zelenski poate depasi , in viitor , impactul avut asupra omenirii de catre aceea ce va ramine in amintirea tuturor doar „ REGINA ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related