Grupuri specializate în trafic de persoane și de migranți, destructurate de polițiști

Data:

Grupuri specializate în trafic de persoane și de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguri, destructurate de polițiști.

În perioada 22 decembrie 2023 – 4 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 12 acțiuni operative (dintre care 3 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane și de migranți, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri.

În cadrul acestora, au fost efectuate 28 de percheziții domiciliare și 4 acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 27 de persoane.

Trafic de persoane și de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguri

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 15 ordonanțe de reținere și 13 mandate de arestare preventivă. De asemenea, față de 3 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 kilograme de heroină, 2,4 kilograme de canabis, 1,1 kilograme de alte droguri sintetice, 25 de grame de cocaină, 1.440 de diverse comprimate, 10 grindere și 3 cântare.

Citește și: 2024 – PSD câștigă alegerile și UDMR (nu) intră în parlament?

De asemenea, au fost indisponibilizate un autoturism, 38 de telefoane mobile, o armă, 97 de bucăți de muniție, 81.610 lei, 5.840 de euro, 60 de lire sterline și 1.500 de alte monede (exprimate în lei).

Activitățile de destructurare a grupurilor specializate în trafic de persoane și de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguriau beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În cadrul acțiunilor, alături de polițiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, precum și jandarmi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa imagine: Asociația Valoare Plus

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Strada surpată din Slănic. Operaţiunile de umplere a craterului au fost finalizate | VIDEO

Strada surpată din Slănic. Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Accident rutier grav în Hunedoara. Un tânăr a murit și alte patru persoane sunt rănite

Accident rutier grav în Hunedoara. Un tânăr de 21...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...