SUA anunță că războiul dintre Israel și Hamas nu se va extinde. „Un conflict regional extins în Orientul Mijlociu a fost descurajat”

Data:

Un „conflict regional mai amplu” în Orientul Mijlociu a fost descurajat, a declarat sâmbătă pentru BBC purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din SUA. Generalul de brigadă Patrick S Ryder a declarat că „în acest moment, considerăm că acest conflict este limitat între Israel și Hamas”.

Declarația oficialului american vine pe fondul temerilor că războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas ar fi putut antrena mai multe țări din regiune, cu posibilitatea de a se transforma într-un conflict regional.

Intervenția purtătorului de cuvânt al Pentagonului are loc după ce liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ținut primul său discurs de la atacurile din 7 octombrie, un discurs în care nu a vorbit despre lansarea unui război cu Israelul.

Citește și: Liberty Steel revinde minereul de fier destinat combinatului de la Galați

Întrebat dacă Hezbollah a fost descurajat cu succes să intre în conflict, Ryder a spus: „A fost un obiectiv cheie pentru guvernul nostru și pentru Ministerul Apărării să împiedicăm ca acest lucru să devină un conflict regional mai amplu”.

„Acesta este motivul pentru care am desfășurat capacități suplimentare pentru a include două grupuri de atac ale portavioanelor americane în regiune, pentru a ne oferi o varietate de opțiuni și capacități, în cazul în care ar trebui să răspundem la o gamă întreagă de situații neprevăzute”, a mai spus oficialul american.

Continuare în G4Media!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: US Navy)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...