În Germania lipseşte personalul calificat

Data:

În fiecare a şasea meserie lipseşte personal calificat, potrivit unei analize recente. În 2022, în 200 din cele 1200 de meserii cercetate s-a constatat o lipsă de personal – cu mult mai mult decât anul anterior.

Oficiul Federal pentru Plasarea Forţei de Muncă (BfA) tocmai şi-a publicat la Nürnberg analiza privind lipsa personalului calificat în anul 2022, cu rezultate în parte înspăimântătoare. Numărul meseriilor care se confruntă cu probleme a crescut cu 25 la sută în interval de un an.

Lipsa personalului calificat se resimte în meseriile care au legătură cu îngrijirea bătrânilor şi bolnavilor, în sistemul de sănătate, în construcţii, IT, îngrijirea copiilor, tehnica auto. De asemenea, în Germania nu există suficienţi şoferi de autocamioane. În comparaţie cu anul precedent, în 2022 s-a constatat o penurie de personal şi în hoteluri şi restaurante, în industria metalurgică şi în transportul în comun, unde nu mai există suficienţi şoferi de autobuz.

Citește și: Un român, pe locul 2 la Campionatul European al Vatmanilor TRAM-EM de la Oradea

Multe locuri de muncă pentru prea puţini specialişti

Startul în anul 2022 a fost foarte promiţător, susţine BfA. Dificultăţile din lanţurile de aprovizionare păreau pe cale de rezolvare, şi urmările pandemiei păreau depăşite în numeroase domenii. Dar invazia rusă în Ucraina, care a debutat în februarie 2022, a schimbat lucrurile fundamental. Mulţi oameni au fugit din Ucraina, căutând adăpost şi protecţie, inclusiv în Germania.

Continuare în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: dw.com/ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...