Laos și promovarea artizanatului local – o poveste imposibilă?

Data:

În Laos este destul de ușor de ajuns dacă deja te afli în una din țările mai frecventate din punct de vedere turistic din zonă. Se poate zbura cam de peste tot din capitalele mari (Bangkok, Ho Chi Minh, Jakarta, Singapore etc) la Vientiane – capitala statului, la prețuri rezonabile, potrivit Știri din diaspora.

Momentan, țara este sub influența economică chineză, care investește masiv în zonă. În ce măsură însă acesta este un lucru natural sau bun e discutabil. Totuși, aici putem găsi foarte multe valori conservate și comunități cu diferențe culturale majore, triburi care vorbesc limbi diferite, la doar câțiva kilometri distanță, și diferite tipuri de religie și practici.

Citește și: Petiție pentru susținerea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2023 la datele fixate, lansată de părinți de elevi de clasele a VIII-a și a XII-a

Dacă mâncarea și cazarea sunt la prețuri mici pentru noi, tot ce ține de handcrafting este la un preț ridicat deoarece s-a învățat din contactul cu lumea mai dezvoltată că munca manuală valorează mult mai mult pentru străini. Chiar și în unul din puținele mall-uri din țară, se vând tot obiecte artizanale, pe lângă, evident, multe produse fake importate din China, care copiază branduri mari. Cu toată suprapunerea de influențe, tot ce ține de artizanat în această țară are o puternică notă de originalitate și, pentru cineva cu ochi format, sunt foarte puține locuri în Asia unde poți găsi produse care să fie autentice. Piețele de pe malul Mekhong-ului sunt cu siguranță cel mai bun exemplu.

Continuare în Știri din diaspora!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Viorica Bold)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...